D-A-D til Jelling

30. januar 2017

Med mere end 30 år på bagen, er D-A-D det længstlevende danske rockband i historien. Bandet har siden dannelsen i de tidlige 80’er været garant for det ene rock-hit efter det andet og deres koncerter vidner om et band, som stadig er i topform.

Det er ikke første gang, at rockdrengene lægger vejen forbi Jelling - og hver eneste gang byder de på en musikalsk liveoplevelse ud over det sædvanlige. Sidste gang de stod på scenen i Jelling, var det med læderbukser, guitarsoloer, rutineret rock’n’roll og et trommesæt med ild i. I år vender de tilbage til Jelling og sætter atter ild i alle ægte rockhjerter.

D-A-D har turneret landet rundt adskillige gange og bandets medlemmer - Jesper Binzer, Jacob Binzer, Stig Pedersen og Laust Sonne - er kendt for altid at give den fuld skrue på scenen. De har prøvet det tusind gange før og alligevel ved vi aldrig, hvilke overraskelser drengene trækker ud af ærmet under koncerterne.

I 2014 kunne D-A-D markere deres 30 års fødselsdag – og med vanlig sans for at gøre tingene ”overmuch”, satte D-A-D hele året af til fejring, med bunker af koncerter. Konceptet hed 30-30-30 – og handlede om, at spille 30 klubkoncerter rundt omkring i Danmark, efterfulgt af 30 klubkoncerter rundt omkring i Europa og så omkring 30 festivalkoncerter i ind- og udland.
Ja, og som prikken over i’et markerede rockdrengene da også fødselsdagen med et dobbeltalbum, der selvfølgelig indeholdt 30 af de bedste D-A-D-skæringer gennem årene. Et koncept der er gået rent ind, både hos bandets trofaste fans – og hos anmelderne, som har givet både 5 og 6 stjerner året igennem…

Gennem karrieren har D-A-D udgivet 11 albums og har de senere år spillet koncerter, som hyldede deres tidligste udgivelser. Der er mange hits at hylde og bandet kan dertil skrive flere priser og statuetter på CV’et. ”D-A-D har altid turdet plante et flag, hvor ingen andre har gjort det. Både med deres sange, med deres sound og med deres sceneshow. Og derfor har de gennem 30 år vadet i respekt på tværs af generationer”, udtalte DMA-Akademiet i 2014, da D-A-D modtog DMA Æresprisen.

Hvorfor D-A-D hver gang forlader scenen som sejrs-herrer, er såmænd ikke så svært at forstå, når man har overværet bandets koncerter. En koncert med D-A-D er sammensat af lige dele elektricitet og tyngde, har velgørende humor og samspil i særklasse – og trækker selvfølgelig på et sangkatalog med klassikere i hobetal, spillet af et band der ikke bare er gode musikere, men også har showmanship langt ud over det sædvanlige.

Når D-A-D står på scenen i Jelling, er der dømt eder og forbandelser, som sætter stemningen for en aften i rockens tegn, men der er i høj grad også dømt hitparade når hardrockerne slynger om sig med populære kendinge, som ”Laugh’n a Half”, Sleeping My Day Away”, ”It´s After Dark” og mange, mange flere.     

D-A-D føjes til listen af offentliggjorte navne og bliver således en del af musikprogrammet til Jelling Musikfestival 2017, som allerede indeholder følgende navne: L.O.C., Kim Larsen & Kjukken, Phlake, Alex Vargas, Karl William, Chinah, Jacob Dinesen og SUSPEKT.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling