Dag for dag – det kan du opleve på Jelling Musikfestival 2016

11. maj 2016

Du kan stadig nå at få en musikalsk oplevelse af de helt store, da der stadig er endags billetter til årets festival i Jelling. Læs med om, hvilke musikalske oplevelser de enkelte dage byder på.

Græsset er grønt, solen skinner og festivalsæsonen står for døren. Om kun 15 dage lyder startskuddet til den 28. festival i rækken i Jelling. Det betyder, at om 15 dage myldrer det rundt med spændte og festglade mennesker, som bare glæder sig til at komme ud under åben himmel og feste i fællesskabet og musikkens tegn.

Over de 4 dage, hvor festivalen løber, kan publikum få mere end 80 musikalske oplevelser med hjem i baggagen og her kan du få et overblik over, hvad de enkelte dage byder på.

Torsdag byder på nye stjerner og syng med musik...

Den første festivaldag starter først kl. 16.30, men alligevel byder den på hele 14 forskellige koncerter! Der er mulighed for at opleve morgendagens stjerner fyre den af i Quasar finalen.
På Teltscenen kan publikum opleve Martin Hedegaard i den nye konstellation SAVEUS, som tog røven på de fleste i efteråret. Senest har SAVEUS fået anmelderne op ad stolene, bl.a. med hele 6 stjerner og ordene ”Den der følelse af at være helt og aldeles opløftet efter en koncert uden egentlig at fatte, hvad det er, der lige er foregået på scenen.”– det er dét som SAVEUS kan. Aftenen byder også op til dans og fællessang til Metropol og Hit med 80’erne, når de spiller på Alfreds Scene.

Zididada – bandet, som aldrig svigter og som gav os hits, som ”Zididada Day” og ”Walking on Water” – de lukker Alfreds Scene inden Gilli, den 23. årige rapper og skuespiller fyrer den af på teltscenen. Gilli har toppet den danske trackliste med nummeret ”Tidligt op” - der er garanteret fest når han spiller.

Rock, pop og elektrisk guitar – fredagen er helt i top

Fredagens festivalprogram giver virkelig publikum mulighed for at opleve mange forskellige genrer på kun 15 timer! På den store scene er navne, som Rasmus Seebach, Nik & Jay, Turboweekend og The Minds of 99 klar til at levere festen, mens du danser og nyder en kold fadøl.

Electric Guitars er nok engang klar til at vælte teltscenen, når de spiller kl. 22.40 – her er der guitarsoloer og riff’s for alle pengene! Det er en koncert, du bare ikke må gå glip af, hvis du bare har den mindste trang til at lave luftguitaren! Den spirende trio Velvet Volume leverer hårdslående rock, som giver genlyd!

I flæng kan dagens program ellers byde på navne som, Shaka Loveless, Thomas Buttenschøn, Syngepigerne, Mike Tramp m. band… Hele dagen sluttes af med en gigantisk nattefest, når det tyske producerteam ItaloBrothers fyrer den af kl. 01.15 på Teltscenen!

Fællessang, retro og dj-party – lørdagen bliver en fest!

Fællessang foran den store scene – det bliver der uden tvivl, når festivalens husorkester Lars Lilholt Band spiller for 23. gang i festivalens historie! ”Kald det kærlighed”, ”Onkel Kristian” og vi kan blive ved… Lørdagen er den dag, hvor publikum virkelig har en unik mulighed for, at opleve udenlandske bands i form af Skillet (US), The Lone Bellow (US) og en nattefest, som trækker rødderne tilbage til 90’ernes storhedstid i selskab med Dj Sash (D).

Der er gamle dage på programmet, når koryfæet Jørgen De Mylius præsenterer det populære Eldorado; den psykodeliske progressive gruppe Young Flowers Reunited og Tørfisk spiller. Så der er i den grad mulighed for, at svinge træbenet og komme i stemning. Kim Larsen og Kjukken lukker den store scene – og mon ikke vi får ”Det var en lørdag aften…” til at synge med på – så vi endnu engang kan få gang i fællessangen!

Legendariske søndag!

Det er nok ikke gået manges næse forbi, at det er søndag, hvor et af verdens største og mest ikoniske rockbands spiller på Jelling Musikfestival – det er selvfølgelig Queen med Adam Lambert i forgrunden, som vi snakker om! Der vil uden tvivl blive danset og rocket til hits, som ”Bohemian Rhapsody”, ”We will Rock you”, ”We are the Champoins” og alle de andre…

Men søndagen er ikke kun årets hovednavn – f.eks. spiller Gnags, som i øvrigt har 50 års jubilæum i år, Dúné, Magtens Korridorer, den nye konstellation KrebsFalch - i form af Poul Krebs og Michael Falch - og mere end 15 andre navne også…

2016 tegner til at blive et mindeværdigt år med mange fantastiske og uforglemmelige musikalske opleveler – hertil kommer så det helt unikke og sublime fællesskab, som egentligt bare skaber Danmarks Dejligste Parallelsamfund!

Se hele programmet for de enkelte dage her.

En dagsbillet koster 625 kr. (torsdag dog. 350 kr.) i forsalg og kan købes her.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling