En festival med en særlig puls er forbi – tak for i år

30. maj 2016

Den 28. Jelling Musikfestival er forbi og festivalen 2016 har haft sin helt egen puls.

Tonerne af Queen + Adam Lamberts hitspækkede koncert på Jelling Musikfestival blev en bragende succes. Det bliver bare et af de højdepunkter, som festivalens leder Lars 'Charlie' Mortensen vil se tilbage på, når festivalen bliver pakket ned.

"Jeg vil huske weekenden for nogle forrygende gode koncerter. Bare for at tage et eksempel, så synes jeg, at det er kæmpestort at Kim Larsen kan samle hele festivalen og høste rosende anmeldelser. Og da Jørgen De Mylius spillede op med sit Eldorado-show på Alfreds Scene, var det et kæmpe tilløbsstykke. Folk var glade, og der var god stemning."

En festival er ikke en festival uden glade publikummer, god stemning og masser er god musik. Men Jelling Musikfestival er heller ikke en festival uden de frivillige. Omkring 4.600 mennesker har i løbet af weekenden givet en hjælpende hånd.

"Den her festival er gået lige efter festivalhåndbogen. Elektrikerne kæmpede med strømsvigt i går, der har været små-problemer med kommunikations-systemet, men det er bare blevet løst i bedste stil. Vi er meget tilfredse og stolte af de frivillige, der gør en kæmpe indsats", siger en glad festival-boss.

Inden festivalen var vejrprognoserne noget forvirrede. Men det skulle vise sig, at intet andet end solskin skulle ramme dette års Jelling Musikfestival. Stort set ikke en dråbe er faldet siden festivalpladsen åbnede i torsdags, og ifølge festivalchef Lars Charlie Mortensen, er netop vejret altafgørende for, hvor stor en fest det bliver.

"Vejret betyder rigtig meget. Vi har været heldige og har haft helt fantastisk festivalvejr alle dage", siger han.

Omkring 38.000 mennesker er blevet lukket igennem festival-sluserne i løbet af de sidste 3 dage. Bare i dag, på en udsolgt søndag, forventer festivalen at byde næsten 35.000 mennesker indenfor.

"Der har selvfølgelig været nogle udfordringer omkring Queen + Adam Lambert, fordi det er en kæmpe produktion – den største, vi nogensinde har haft. Men den slags tager vi henad vejen og det har været sjovt fra start til slut", siger Charlie.

Produktionen er så stor, at det ikke kun er festivalgængerne på Jellings mest musikalske mark, som kommer til at mærke at Queen har været i byen. På grund af et stort lasershow under Queen-koncerten har festivalen været nødt til at alliere sig med både Luftfartstyrelsen og Billund Lufthavn, fordi laser-stråler vil forstyrre flytrafikken – og derfor var der faktisk fly-forbud over Jelling under hele koncerten.

Alt i alt indskriver Jelling Musikfestival 2016 sig som en succes på alle parametre – både de målbare og de ikke-målbare. 

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling