Fem festlige navne klar til at vælte Jelling

23. januar 2015

Publikummet på dette års festival er allerede nu garanteret et bredt program, som henvender sig til alle generationer og spænder over mange musikgenrer. Årets program tilføjes TopGunn, Medina, Djämes Braun, Vild $mith og Kesi.

TopGunn

Den kun 23-årige rapper og producer TopGunn, tog hele den danske dancehall scene med storm da han i 2013 bragede igennem til den danske befolkning med kæmpehittet ’Tilbud’. Siden dengang har den flabede Nørrebroknægt været allestedsnærværende - og i sommeren 2014 sang alle med på ’Kongens Have’, som var det mest streamede sommerhit - og derudover indbragte TopGunn en nominering til Årets Danske Hit ved GAFFA-Prisen 2014.

I dec. 2014 udgav TopGunn singlen ’6 Liter’, der er en vaskeægte klubhymne om damerne på gulvet og popping af flasker – og dermed er alt som det plejer at være hos den musikalske altmuligmand i Cheff Records. På TopGunns Facebook-side afslørede han samtidig, at han gik i studiet for at lave en ny plade, så der kan forventes et nyt album fra hitmageren i 2015. Netop nu er TopGunn aktuel som dommer i TV2’s talentshow ’Danmark har Talent’.

Medina

Den største nutidige popsangerinde herhjemme – Medina – er klar til Jelling Musikfestival 2015. Hun har været på alles læber siden hun i 2009 brød igennem med monsterhittet ’Kun for mig’ og er uden tvivl Danmarks bedste svar på et popnavn i den internationale liga.

2014 var et succesfuldt år for Medina, hvor hun indtog hitlisterne med tre klokkeklare danske hitsingler ’Jalousi’, ’Giv Slip’ og senest ’Når intet er godt nok’. Foruden at rangere i toppen på samtlige hit- & salgslister, er de tre hitsingler tilsammen blevet streamet 20 millioner gange i 2014 - og ’Jalousi’ slog rekorden som det mest streamede danske nummer nogensinde på releaseugen med hele 12 millioner streams. Derudover indbragte ’Jalousi’ Medina en DMA for Årets Danske Hit, som supplerer en efterhånden imponerende prissamling, der indeholder massevis af priser fra bl.a. Zulu Award, GAFFA Prisen og MTV Europe Music Award.

I 2014 overraskede Medina også det meste af nationen ved Zulu Awards. Ud af det blå stod hun ikke alene til showet med et spritnyt nummer med rapperen KIDD - i samme sekund Medina indtog scenen lancerede hun ep’en ”Arrogant” på de digitale kanaler som et overraskende bagholdsangreb. Stilen på udgivelsen var også markant anderledes end hendes tidligere udgivelser. Lydsiden var i spændingsfeltet mellem r’n’b og hiphop, mens Medinas udtryk og fremtoning var udfordrende uden hensynstagen til sarte sjæle.  

Medina er i gang med, at indspille sit næste internationale udspil samt nye danske sange, så publikum kan godt glæde sig til at Danmarks popdronning gæster Jelling Musikfestival 2015.

Djämes Braun

2 år – mere skulle der ikke til for den allerede kendte og hittende duo Djämes Braun, før succesen er til at måle! Duoen er således klar til at give den gas på årets festival i Jelling.

”Jeg kigger på fugle – hvorfor ik’, hvorfor ik’” - denne ørehænger kommer fra dancehall/reggae-duoen Djämes Braun, der består af barndomsvennerne Pilfinger og Kenno, som begge er sangskrivere og producerer.

Singlen ’Fugle’ havde hele 6 millioner Spotify streams på kun 4 måneder og blev dermed ikke bare duoens største hit, men også en af efterårets helt store hits. Dette vidner om, at Djämes Braun havde sit hidtil bedste år i 2014 – og alt tyder på, at 2015 bare bliver endnu bedre for duoen.

For Djämes Braun startede det hele i 2012, hvor de udgav en EP med samme navn og vandt Karrierekanonen på P3. Dengang fik de blandt andet følgene ord med på vejen: ”De to velbevandrede herrer skaber deres eget lydunivers, som blander en fornøjelig kreativ ordleg med frække og fængende dancehall-produktioner”.

Vild Smith

Siden de vandt P3’s Karrierekanonen i ’13 har Vild $mith hittet flere gange – og nu hitter de med meldingen om, at trioen selvfølgelig kan opleves på dette års festival i Jelling.

Vild $mith er ikke kommet for at opfinde den dybe tallerken, de er kommet for at levere en ordentlig vild fest - og med numre som ’Vild i dag syg i morgen’, ’Gør det godt’ og ’På det shit igen’ er det lige præcis det de gør.

Den danske rap-gruppe består af de to brødre Vild Ting og Vild Son samt vennen HvidMayn. I 2013 vandt de P3’s Karrierekanonen og siden dengang har de spillet femstjernede koncerter, skrevet numre, genereret op til flere gedigne landeplager og udgivet deres debutalbum ’Lever Det Liv’ i sommeren 2014.

I november udgav Vild $mith singlen ’Det Ik Sket’, der på få måneder er streamet over 2 millioner gange. Singlen er forløberen for et endnu unavngivet album, som udkommer i 2015.

Kesi

Nørrebrorapperen Kesi har fuld fart på karrieren og ligger stadig ’SØVNLØS’.

Singlen ’Søvnløs’ fra 2014 blev lynhurtigt et hit, der blev spillet på stort set samtlige radiostationer, den gik Guld og ligger lige nu nummer 3 på Track Top-40 efter 15 uger på listen. ’Søvnløs’ er dog langt fra det eneste Kesi har at byde på. Mens der bliver arbejdet hårdt på 2. album, kan man stadig nyde debutalbummet ’Bomber Over Centrum’ fra 2012 samt hans mixtape fra 2013 ’Ung Hertug’.

Kesi samarbejder hele tiden tæt med andre i branchen og har lavet features med en så bred pallette som Ukendt Kunstner, Pernille Rosendahl, Gilli, Benny Jamz samt Johnson.

Prisen på partout billetter stiger 1. februar, så der er 150 kr. at spare ved at købe billet inden denne dato

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling