Festivalen har haft succes med nyt præ-hospital set-up

3. juni 2015

Jelling Musikfestival styrkede til dette års festival akutberedskabet i tæt samarbejde med Region Syddanmark - og den nye sammensatte organisation har vist sig at være en ubetinget succes.

”Det er gået over al forventning. Med en publikumsgennemstrømning på omkring 34.000 personer, måtte det forventes at ville give en vis belastning af vores eget præ-hospitale beredskab under festivalen. Men vores nye setup har vist sig at holde 100%”, fortæller Peter Tanghus, sikkerhedsansvarlig for Jelling Musikfestival.

Alle behandlinger er blevet afsluttet på stedet, med undtagelse af en enkelt, der blev sendt videre til hospitalet og det er et resultat langt over forventningen.

”Vi har noteret, at der i alt var 10 transporter til hospitalet i festivaldagene, hvilket er rigtigt flot, når så mange mennesker er samlet til fest. Vi er derfor mere end tilfredse med måden, som opgaven er blevet løst på i Jelling”, konstaterer overlæge Gitte Jørgensen, der har det lægefaglige ansvar for AMK vagtcentralen i Region Syddanmark.

Samarbejdet med Region Syddanmark har betydet, at regionen har betalt for nødvendige remedier, nøjagtigt som de skulle gøre på hospitalet, men ved at behandle patienterne på festivalen, har de ca. 34.000 personer ikke belastet regionens sygehuse, samtidig med at borgerne i Jelling har haft et højt serviceniveau i festivaldagene, i og med at responstiden på 112-opkald til området har været meget kort.
Fem gange har festivalens akutlæge rykket ud sammen med ambulancen til området omkring Jelling - og responstiden var i et eksempel tre minutter, hvilket må betegnes som yderst tilfredsstillende.

Den præ-hospitale funktion under festivalen bygger på det allerede veletablerede samarbejde med Røde Kors´ samaritter tjeneste, festivalens egne frivilligt praktiserende læger og Region Syddanmark. Til dette års festival er funktionen styrket med festivalens egne frivillige akutlæger samt specialuddannede behandlersygeplejersker. Akutlægerne har deres daglige virke på Region Syddanmarks Akutlægebiler i Kolding og Esbjerg.

Jelling Musikfestival er nu klar til at videregive sin viden og gode erfaringer til andre arrangører, blandt andet i brancheorganisationen Dansk Live, som blandt andet består af en medlemsskare af andre store festivaler.

”Vi er meget stolte af de resultater vores nye præ-hospitale setup har vist. Det er gennemtænkt og kan danne skole for, hvordan et effektivt og gennemarbejdet setup kan være, så hvis andre arrangører har brug for en hånd til etablering af et tilsvarende præ-hospitalt beredskab, skal de bare ringe” slutter Peter Tanghus.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling