Festivalen justerer på pant-systemet i 2015

14. maj 2015

I 2014 sendte Jelling Musikfestival 50.000 kroner til Kræftens Bekæmpelse efter en kæmpe succes med genbrugskrus. I 2015 justeres der på pant-systemet.

Jelling Musikfestival introducerede i 2014, som den første festival i Danmark, genbrugskrus som afløser for de traditionelle engangskrus i plast. Det gik hen og blev en bemærkelsesværdig stor succes – med mange positive sideeffekter. For at nævne de åbenlyse, miljørigtige aspekter, så sparede festivalen tonsvis af plastaffald og tilhørende CO2-udledning, samt en særdeles arbejdskrævende opgave med oprydning, der traditionelt er foregået ved håndkraft. Og så fik Kræftens Bekæmpelse også glæde af det miljøvenlige initiativ. Nu justeres der på systemet - læs mere om dette her.

Vi havde en kæmpe succes med at indføre det nye genbrugskrus Stack Cup på festivalen i 2014. Vi sparede et masse plastikaffald, vi sparede enorme mængder CO2 og vi tog vare på miljøet ved at spare på en række svært genanskaffelige ressourcer. Men panten på kruset har givet anledning til et par panderynker, som vi nu gerne vil glatte ud”, fortæller festivalleder Lars ”Charlie” Mortensen.

De 10 kroner, som man betaler for det unikke genbrugskrus, skal ikke give anledning til en regulær skattejagt for professionelle pantsamlere. Det er ikke i festivalens ånd, så derfor ønsker vi at understrege, at kruset er indført af primært miljømæssige årsager, men selvfølgelig også for at styrke festivalens image som en grøn og ansvarlig begivenhed i Jelling”, fortsætter Charlie

Der er mange muligheder for genbrugskruset, man kan:

  • Byt kruset til naturalier, saml flere krus og indløs dem til nye drikkevarer i baren. Få fuld valuta for 10’eren der er betalt for kruset.
  • Tage kruset med hjem efter festivalen, som en unik souvenir fra årets festival, med plakat og link til programmet.
  • Give et bidrag til humanitært velgørende arbejde. Aflevér kruset i de dertil indrettede containere ved udgangen - og panten doneres ubeskåret til bl.a. kræftens bekæmpelse.

Krus, der indsamles med henblik på at aflevere for kontanter, værdisættes til 1 kr. stykket. Festivalen uddeler resten af beløbet til almennyttige formål på fuldstændigt samme måde, som resten af overskuddet fordeles efter festivalen er færdig!

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling