Festivalen tager forskud på de store julegaver

17. december 2015

Efter endnu en succesfuld festival i 2015 kan festivalen uddele nogle meget store julegaver til lokale foreninger, humanitære organisationer og almennyttige formål i form af mere end halvanden million kroner.

Siden 1989 har Jelling Musikfestival uddelt alt overskud til almennyttige og humanitære formål - og 2015 er ingen undtagelse. Efter en særledes succesfuld 27. festival i rækken, som gav et ligeledes særdeles stort overskud, kan festivalen nu med stolthed sende over 1,5 million kroner videre til bl.a. de mere end 20 foreninger der er tilknyttet festivalen.

Jelling Musikfestival er bl.a. sat i verden for at støtte op om lokale foreninger - og gennem årene er det blevet til mere end 27 millioner kroner, som er skubbet ud til lokalområdets mange foreninger og andre gode formål.
Denne uddelingsrunde giver – ud over penge til de mange lokaleforeninger - også penge til bl.a. Mødrehjælpen i Vejle, Frivillige Asylvenner, Kræftens Bekæmpelse, Børnecancerfonden etc. Udsatte børn i Vejle får også del i millionerne, i form af penge til foreningen Broen-Vejle, der har til formål at støtte op om udsatte børn og unge, så de har mulighed for at deltage i lokale fritidsaktiviteter.

Frivillighed og fællesskab – det bærende element
De mere end 4.500 frivillige på festivalen er på alle måder det bærende element i festivalens eksistens, udvikling og ikke mindst overskuddet, som er skabt af de mange engagerede frivillige kræfter.

”Frivilligheden i det danske samfund er helt speciel og er bl.a. eksistensgrundlaget for en festival som Jelling Musikfestival. Det at størstedelen af festivalens frivillige og foreningerne er fra lokalområdet, skaber et helt specielt sammenhold mellem festivalen og det lokale samfund. Et samfund som dermed ikke kun nyder godt af arbejdsfællesskabet, men også at de penge, som dette udløser” fortæller Lars ”Charlie” Mortensen.

Således arbejder pengene, som festivalen genererer, nærmest i ring, da de går tilbage til samfundet og er med til at skabe kulturel merværdi i lokalsamfundet og herigennem også er med til at bevare den helt specielle foreningskultur, som vi har her i Danmark.

Billetsalget er godt i gang
Som det ser ud her med kun 15 dage tilbage af indeværende år, tyder alt på at de positive økonomiske resultater vil hænge ved for det nye år. Salget af billetter til den 28. festival, som afholdes den sidste weekend i maj, startede d. 1. december og salget går strygende!

”Siden offentliggørelsen af årets hovednavn Queen + Adam Lambert, er interessen for billetterne rigtig stor og vi oplever en positiv stigning i salget af både dagsbilletter og partout billetter, samtidig med en enorm interesse for festivalen generelt”, fortsætter Charlie.

Jelling Musikfestival 2016 afholdes fra d. 26. – 29. maj 2016 og offentliggørelsen af navne til programmet sker løbende.

 

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling