Flere stærke danske navne på programmet

28. januar 2022

Jelling Musikfestival 2022 præsenterer fire af de stærkeste liveartister, Danmark har at byde på.

På vidt forskellige måder markerer dagens fire tilføjelser sig som nogle af de bedste liveartister herhjemme. Publikum på Jelling Musikfestival 2022 kan roligt glæde sig til TV-2, Jimilian, Dopha og Jacob Dinesen.

🇩🇰 I 2022 samler TV-2 nok engang hele Jelling Musikfestival om deres bundløse kuffert af klassikere, som ’Lanternen’, ’Kys Det Nu’, ’Der Går Min Klasselærer’ og ’De Første Kærester På Månen’, der alle har indskrevet sig i Danmarkshistorien. I over 40 år har Danmarks lykkeligste orkester sat ord og lyd til samtiden, kærligheden og hverdagen med underliggende (selv)ironisk bid.

 

Bandets 19 studiealbums fra ’Fantastiske Toyota’ fra 1981 frem til det seneste album ’Tæt trafik i Herning’ fra 2018 vidner om en uhørt stabilitet, der aldrig er set mage i dansk pop/rockmusik. TV-2 gæstede første gang Jelling Musikfestival i 1994, og stiller stadig med samme besætning som dengang – Steffen Brandt, Hans Erik Lerchenfeld, Sven Gaul og Georg Olesen – og stadig med samme træfsikkerhed.

👨‍✈️ Alt, hvad Jimilian rører ved, bliver til guld. Han rapper, han synger, i 2021 vandt han ’Vild Med Dans’ og så spytter han bangers ud på stribe. Kæmpehitsene ’Sommer Sindssyg’ og ’Slem Igen’ og de nyere numre som ’Du & Jeg’, ’Too Late’, ’Dejlig’ og ’Kærlighedssangen’ trækker millioner af streams.

De færreste 27-årige kan bryste sig af en musikkarriere, der strækker sig over 14 år, men sådan forholder virkeligheden sig for Jimilian, der allerede i 2009 brød igennem. Siden har han skabt en karriere, der kombinerer trap, drill, funk, pop, krydret med hyppige samarbejder med f.eks. Artigeardit, Fouli og L.O.C. Jimilians vinderenergi kan ikke undgå at sætte ild til #JMF22.

🚜 Dopha har på blot et år siden udgivelsen af debutalbummet ’The Game’ cementeret sit navn på den danske musikscene. Popmusikeren og sangskriveren Sofie Dopha fra østjyske Romalt blev dels hædret som Årets Talent ved Carl Prisen og har høstet roser hos et enigt anmelderkor. 2022 står både på ny musik og en omfattende festivaltour, der også rammer Jelling.

Dophas umiddelbare, melankolske popsange som ’The Game’ og ’Happy For Me’ vækker minder om Lana Del Rey og Billie Eilish. På livescenen er Dopha i sit rette element som en vaskeægte rockstjerne, der ifølge medier uomtvisteligt markerer sig som ét af fremtidens helt store, danske livenavne. Koncerten med Dopha på #JMF22 må du med andre ord ikke gå glip af.

🃏I 2017 blev Jacob Dinesen nærmest fra den ene dag til den anden en vaskeægte verdensstjerne på dansk grund, da han slog igennem med americana/folkrock-albummet ’Brace Against The Storm’ og storhittet ’Roll With Me’.

På den seneste albumudgivelse ’The Joker’s Hand’ fra 2021 bevæger Jacob Dinesen sig i en mere rendyrket rocket retning, der både omfatter en duet med Kellermensch-frontmand Sebastian Wolff og trækker tråde tilbage til 80’ernes rocklyd. Efter to års akustisk turnéaktivitet vender Jacob Dinesen i 2022 tilbage til pedalbrættet og de store scener som musikken – og publikummet i Jelling – fortjener.

Billetter til festivalen er i salg nu – husk, at du lige kan nå at spare 245 kroner på partoutbilletten, hvis du køber før 1. februar sammenlignet med prisen i døren.

 

Vil du holde dig opdateret om nye offentliggørelser, billetsalget og festivalens mange tilbud? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her:

 



FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling