Første hovednavn: Nelly Furtado indtager JMF24

15. november 2023

Den canadiske verdensstjerne Nelly Furtado spiller sin første danske koncert i 17 år, når hun i maj 2024 er hovednavn på Jelling Musikfestival.   

Nelly Furtado var en af 00’ernes suverænt største sangerinder, der dominerede hitlister, dansegulve og koncertarenaer i hele verden. Med megahits som ’Maneater’, ’Promiscuous’ og ’I’m Like Bird’ solgte hun mere end 35 millioner albums og vandt et hav af priser. Sidste år genopstod hun pludselig under en koncert med den canadiske rapper Drake, hendes gamle hits har fået nyt liv på TikTok og hun har et nyt album på vej. Derfor er den ikoniske sanger højaktuel, når hun lørdag d. 25. maj 2024 spiller sin eneste danske koncert i 2024 på Jelling Musikfestival.  

Det Grammy-vindende multitalent brød massivt igennem i starten af 00’erne med albummet ’Whoa, Nelly’, der banede vejen til toppen af verdens hitlister med singlerne ’I’m Like A Bird’ og ’Turn Off The Light’. I 2006 udkom det Timbaland-producerede album ’Loose’, der med sangene ’Maneater’, ’Promiscuous’, og ’Say It Right’ gjorde Nelly Furtado til en international superstjerne. Albummet blev ét af 00’ernes bedst sælgende – også i Danmark – og satte kursen for hvordan popmusik skulle lyde i årene efter. 

Dominansen fortsatte årtiet igennem med Timbaland og Justin Timberlake-samarbejdet på ’Give It To Me’ og duetten ’Broken Strings’ med James Morrison – numre, der tydeligt illustrerer bredden i Nelly Furtados hitkatalog. ’Promiscuous’, ’All Good Things (Come To An End)’ og ’Give It To Me’ nåede alle tre hitlistens førsteplads i Danmark.

Nelly Furtado er et kæmpe scoop for os. Hun har været toneangivende for en hel generation af musikelskere, der lyttede og dansede til hendes hits i 00’erne. Hendes sange og lyd er stadig frisk og det har været umuligt at opleve hende live i mange år, så vi glæder os til at holde en kæmpe fest med hende i Jelling,” siger festivalens programchef Gaute Parbo Niemann. 

Ny musik på vej fra samarbejdets mester

Nelly Furtado er ikke bare tilbage på de store scener, hun er også tilbage i studiet. Samarbejdet med Timbaland og Justin Timberlake fra midten af 00’erne er vakt til live igen med popperlen ’Keep Going Up’, der er udkommet som forløber til Nelly Furtados næste album, som udgives på hendes eget pladeselskab Nelstar i 2024. Derudover viser hun nye sider af sig selv på det hårdtpumpede ’Eat Your Man’ lavet med den australske DJ og producer Dom Dolla.

Begge samarbejder er en naturlig forlængelse af Nelly Furtados i forvejen lange lister af legekammerater, der tæller N.E.R.D, Drake, Tiestö og Bryan Adams.

Nelly Furtado spillede sidste gang i Europa i 2017, og har ikke gæstet Danmark siden 2007. Det bliver der endelig lavet om på, når hun indtager Store SceneJelling Musikfestival lørdag d. 25. maj 2024.

Billetsalget åbner 1. december

Jelling Musikfestival 2024 tyvstarter festivalsommeren 23.-26. maj, vanen tro med optrædener fra omkring 100 artister fra ind- og udland. Billetter går i salg 1. december 2023 kl. 0.00.

 

JMF24 STARTER OM

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling