Genfødt popsnedker klar til Jelling Musikfestival 2015

13. januar 2015

Den populære danske sanger og sangskriver Lars H.U.G. har brudt 11 års tavshed med albummet ’10 Sekunders Stilhed’, der har blæst anmelderne og publikum bagover. Til sommer får Lars H.U.G. også sit comeback til Jelling.

Hvorfor Er lykken Så Lunefuld? sang Lars H.U.G. på sit seneste dansksprogede album ”Blidt Over Dig”, som udkom for 22 år siden. I 2014 udkom så ”10 sekunders stilhed” – det nyeste album fra den danske folkekære musiker, som strøg direkte ind på 1. pladsen på albumhitlisten.

Det er 11 år siden festivalen sidst havde besøg af den danske sangskriver og sanger, men dette betyder bare en endnu større glæde over endelig igen at kunne præsentere Lars H.U.G. på Jelling Musikfestival.

Lars H.U.G. har uden tvivl været en central figur i dansk kulturliv, siden han i 1980 debuterede som frontfigur i Kliché med det skelsættende album ’Supertanker’. Siden har han har stået bag stilskabende albums med Kliché, tolket både Søren Ulrik Thomsen-digte og Melodi Grand Prix-slagere samt udvidet formsproget for dansksproget popmusik med tidsløse hits som ’Elsker dig for evigt’ og ’Natsværmer’.

”10 sekunders stilhed” er et album, hvor ord og musik udspringer fra selv samme kilde, som skabte albummene ’Kysser himlen farvel’ i 1987 og ’Blidt over dig’ i 1992. ”At man er ved at lave en trilogi, er tit noget, man finder ud af undervejs. Men da jeg mærkede behovet for at skrive nye sange på dansk, opdagede jeg, at de udsprang fra samme kilde” fortæller Lars H.U.G. Albummet er produceret af Povl Kristian og Lars H.U.G. og blandt optrædende er guitaristen Peter Peter fra bl.a. Bleeder og tidligere Sort Sol/Sods og I Got You On Tape-guitaristen Jacob Funk. Singlen ”10 Sekunders Stilhed” udkom på Lars H.U.G.’s 61-års fødselsdag den 11. september og blev efterfulgt af en video i vanlig særegen H.U.G. stil – se den her:

Solo debuten kom i 1984, hvor H.U.G. tolkede Søren Ulrik Thomsens digte fra samlingen ’City Slang’. Herefter fulgte album udspillene ’Kysser himlen farvel’, ’KOPY’ og ’Blidt over dig’. Med ’Kiss and H.U.G. From a Happy Boy’ skiftede han til en jazzet lyd og engelsk lyrik – med succes: Albummet sikrede H.U.G. to Grammys i 1997 i kategorierne ’Årets Danske Album’ og ’Årets Danske Popudgivelse’.

Det bliver uden tvivl et festligt gensyn med Jellings publikum når Lars H.U.G. igen står på scenen på den jyske festivalplads og spiller både gamle kendige som ”Elsker dig for evigt”, ”Hvorfor er lykken så lunefuld” og så selvfølgelig sange fra det nye album som ”10 sekunders stilhed”.

Prisen på partout billetter stiger 1. februar, så der er 150 kr. at spare ved at købe billet inden denne dato!

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling