Girlpower indtager Jelling Musikfestival

5. februar 2015

Gæsterne til årets festival i Jelling kan glæde sig over tilføjelsen af hele fire populære og power-fulde kvinder til programmet. Der er tale om et mix af amerikansk og danske singer/songwritere i form af Dana Fuchs (US), Barbara Moleko, Annika Aakjær og Sara Grabow.

Hvis du har været til en Dana Fuchs koncert, så ved du, at der her venter en ekstraordinær oplevelse. Dana Fuchs har et meget velspillende orkester – og hun er selv alt fra en hvæsende, energisk furie til en blød, følsom engel på scenen. Hun fyrer den af, så publikum i den grad bliver blæst bagover - og revet med.

Med rødder i Florida, hvor hun sang gospel i det lokale kirkekor, har Dana Fuchs arbejdet sig op til at være en lysende upcoming stjerne i New Yorks rock- og bluesklubber. Hun har tre albums på CV’et – det sidste fra 2013 ’Bliss Avenue’ opnåede 5 stjerner i BT.

Da Barbara Moleko sidst besøgte Jelling Musikfestival i 2013 var sangerinden et uskrevet kapitel i dansk musik – nu, kun to år senere, er hun danmarkskendt for sin særegne vokal, sin nænsomme blanding af soul og dansk visetradition – og for sin kulørte livshistorie fra Sydafrika, Mozambique og Vanløse.

Moleko startede 2015 ud med at udgive den nye single ’Gør mig lykkelig’, der tager fat, hvor hun slap med sit stærkt anmelderroste debutalbum ’Lykken er… ’ fra 2012. Samtidig med en danmarksturne, er den spraglede danske soulpopper ved at færdiggøre karrierens andet album. Om albummet siger hun selv: ”Mit forrige album ’Lykken er… ’ kredsede om at søge efter lykken og min egen identitet. Det album, jeg er ved at skrive nu, bærer præg af, at jeg har fundet min identitet, men stadig dyrker lykken og prøver at finde lykken i alle mine relationer”.

Da Annika Aakjær udgav sit debutalbum ’Lille Filantrop’ i 2008, var det med fremragende anmeldelser i ryggen og alt tydede på, at den dansker sanger & sangskriver gik en lys fremtid inden for musikbranchen i møde. Debutalbummet medvirkede til, at Aakjær modtog en Steppeulv-pris som ’årets håb’ og blev nomineret til P3 Guld i kategorien ’P3 Talent’.

Den svære to’er ’Missionær’ udkom i 2010 og levede bestemt op til både publikum og anmeldernes forventninger. Albummet modtog 5 stjerner i Gaffa og fik bl.a. følgende ord med på vejen: ”Det hele fungerer fortrinligt og med ’Missionær’ understreger Annika Aakjær, at hun er kommet for at blive på den danske sangskriverscene”. Annika Aakjær arbejder netop nu på en ny plade, der endnu ikke er sat en udgivelsesdato på – men den er på vej.

Sangerinden Sara Grabow fortolker sin far Sebastians fantastiske sange, men giver også smagsprøver på sine egne kompositioner. Med sig på scenen har Sara sin husbond, Tomas Raae, som har produceret Saras seneste albums, samt guitaristen Anders Holst, der selv har flere udgivelser bag sig. Her kan du opleve musikalsk samspil af høj klasse. De mere og de mindre kendte sange bliver spillet og sunget med udadvendt charme og poetisk indlevelse, der gør koncertoplevelsen særlig og intim.

I efteråret 2012 udkom Sara Grabow med cd’en “Linedanser” – fortolkninger af hendes yndlings Sebastians sange. Cd’en udkom i forbindelse med teaterkoncerten Cirkus Fantastica, som Sara og Tomas medvirkede i.

Jelling Musikfestival er glade for, at kunne præsentere fire så dygtige kvinder til et i forvejen stærkt program – og glæd jer – mange flere navne er på vej.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling