Hjemløse får glæde af din efterladte sovepose

29. maj 2016

Skal du have din sovepose med dig hjem, når festivalen slutter?

Det er et slags jubilæumsår i år. Festivalen og Brandbjerg Højskole har nemlig i de sidste 10 år arbejdet sammen om at holde campen så grøn og ren som overhovedet muligt.

Brandbjerg Højskole har de seneste år sorteret dine dåser fra resten af affaldet på campen, og på den måde sørget for, at dåserne altid ender det rigtige sted.

For 3. år i streg breder højskolens bæredygtigheds-tema sig også udover de ordinære festivaldage. På mandag går mellem 40 og 45 af eleverne på Brandbjerg Højskole nemlig forrest, når festivalpladsen igen skal forvandles til den grønne mark, den i virkeligheden er.

Eleverne indsamler alle de efterladte soveposer, liggeunderlag, telte og tæpper, som endnu har levedage tilbage. Alle tingene bliver læsset i en stor lastbil og kørt til Brandbjerg højskole, hvor flere foreninger på forhånd har ønsket at overtage dem. Blandt andre et værested i Kolding og foreningen Giv Din Hånd fra København, som er en morgencafe for hjemløse. 

"Vi opfordrer selvfølgelig gæsterne i campen til at tage deres ting med hjem, så de kan bruge dem igen. Men hvis ikke de gør det, sørger vi for at nogen får gavn af dem", fortæller tovholder på projektet og lærer på højskolen, Marianne Buus. 

Så har du besluttet dig for, at du ikke orker at tage dit telt med hjem og pakke din sovepose sammen, så lad andre få gavn af det. Du kan efterlade dit habengut i højskolens telt Oasen lige ved indgangen til campen. På den måde efterlader du kun dine fodspor, når festivalen er slut.

Læs mere om projektet på Brandbjergs Hjemmeside her.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling