Internationale navne til Jelling

23. februar 2016

Det anmelderroste indie-folk band The Lone Bellow og de amerikanske metalgiganter Skillet er blandt de nye internationale navne på Jelling Musikfestival 2016.

Jelling Musikfestival har allerede offentliggjort en stor del af programmet, der ud over hovednavnet Queen + Adam Lambert, byder på en række af de største og mest interessante danske artister. Nu tilføjer festivalen yderligere tre spændende internationale navne til programmet.

Amerikanske The Lone Bellow gæstede bl.a. København og Odense i sidste uge og er for alvor ved at få fat i det danske publikum. The Lone Bellow slog igennem med deres selvbetitlede debutalbum i 2013, der af en lang række amerikanske musikmedier blev listet som en af de ti bedste udgivelser samme år. Bandets andet album, ”Then Came the Morning” (2015), blev til med The National’s Aaron Dessner som producer. Han overtalte bandet til at indspille i en nedlagt kirke uden for New York, og resultatet er gåsehudfremkaldende folkpop med inderlige vokalharmonier, svulmende instrumentering og et strejf af melankolsk country.
The Lone Bellow er godt på vej til at kunne blive det næste Mumford & Sons og har tidligere skabt stor begejstring på bl.a. Tønder Festival - trioen modtog da også 5-stjernede anmeldelser for deres koncert i Odense.

Det store amerikanske metalband Skillet er også klar til at gæste Jelling Musikfestival til sommer. Skillet spillede for første gang på Jelling Musikfestival i 2014, og koncerten blev et massivt tilløbsstykke med tilrejsende fans fra hele Danmark og Skandinavien. Derfor er den jyske festival i 2016 blevet inkluderet på Skillets store europæiske festivalturne, der bringer dem forbi alle de store rockfestivaler, som Rock am Ring i Tyskland og Download Festival i Frankrig. Skillet blev dannet i 1996 og har en gigantisk fanbase i USA, hvor bandet har turneret med navne som Nickelback og Papa Roach. I 2013 udgav det Grammy-nominerede band deres niende studiealbum "Rise", der i den første uge gik #4 på den amerikanske albumhitliste og siden har solgt op mod 400.000 eksemplarer. Skillet har bebudet, at et nyt album udkommer i 2016.

Endelig har festivalen sikret sig besøg af Eivør, den anerkendte færøske sanger og sangskriver, som sidste år udsendte albummet ”Bridges”. Eivørs musikalske udtryk er en unik fusion af færøsk folkemusik, country, jazz og trip-hop, og albummet ”Bridges” modtog topanmeldelser, og magasinet GAFFA kaldte Eivør for ”en af Nordens mest virtuose singer-songwritere”.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling