Jelling Musikfestival 2015 afholdes i Pinse weekenden

17. december 2014

Mens vi ser tilbage på en fantastisk festival, planlægges en ny. Vi bryder traditionen i 2015 og flytter den 27. udgave af Jelling Musikfestival til Pinsen.

Mens vi ser tilbage på en fantastisk festival, planlægges en ny. Vi bryder traditionen i 2015 og flytter den 27. udgave af Jelling Musikfestival til Pinsen.

Den 26. udgave af Jelling Musikfestival går ind i festivalhistorien, som en af de mest succesfulde nogensinde. Det blev en festival, som – helt uden omsvøb - må siges at have været en succes på alle parametre.

Med denne succes i bagagen, kigges allerede frem mod 2015 festivalen – og her bryder vi traditionen om ”altid sidste weekend i maj” og flytter festivalen en uge frem til pinse weekenden d. 21.- 24. maj 2015.  ”Vi har valgt at bryde med traditionen i 2015, fordi Pinsen falder så tæt på den sidste weekend i maj, at det er oplagt at flytte festivalen, da publikum – og de frivillige – får meget mere ud af en festival, som falder i forbindelse med en helligdag”, siger festivalens daglige leder, Lars ”Charlie” Mortensen.

2014 blev en festival med udsolgt, flot festivalvejr, rekord omsætning, fredelig, flotte koncerter på alle scener, og en opsætning og nedtagning af pladsen, der har kørt som smurt, også selvom Jelling fredagen før festivalen var epicenter for et af de største skybrud i mands minde. Men da festivalen åbnede onsdag eftermiddag, var alt klappet og klart og om aftenen skinnede solen og den 26. festival blev skudt i gang med en flot afviklet Quasar Rock finale og et hvin fra de mange publikummer da Christopher entrede Teltscenen. Herfra gik det derud af over 4 dage med omkring 90 koncerter inden John Fogerty afsluttede Store Scene lørdag aften med en gigantisk flot koncert. Forinden havde den ene efter den anden succesrige koncert afviklet hinanden. Festivalen sæsonen 2014 blev skudt i gang på bedste vis.  Alt i alt en festival, som ubetinget må kaldes en succes. En succes, der ser ud til, at udløse et historisk stort resultat, som festivalen vil glæde sig til, at dele ud af til velgørende formål og til de mange foreninger, der har gjort en stor indsats på årets festival.  Alt i alt har der været ca. 34.000 mennesker, der nød en fantastisk festival i år.

2014 var også festivalen, hvor vi tog afsked med Hans Otto Bisgaard, som konferencier på Scenen, hvor han igennem de sidste 17 år på allerbedste vis har guidet publikum igennem de mange koncerter. Hans Otto blev hædret og Anders Breinholt fik debut på årets festival og tog på bedste vis over efter den gamle koryfæer.  

De nye genbrugelige ølkrus og det medfølgende pant system fungerede rigtig godt og kan må derfor også betegnes som en succes. Festival pladsen har aldrig været pænere og renere under hele festivalen, og hvad mere vigtigt er, så har vi været med til at give vores bidrag til nedsættelse af CO2 udslippet og dermed taget et kvantespring i forhold til bæredygtighed.

Festival pladsen er nu så godt som ryddet – snart står pladsen grøn, som om intet var hændt og venter på at blive taget i brug igen til maj 2015 i pinse dagene d. 21.- 24. maj 2015…

Tak til alle publikummer – vi ses i 2015!

HUSK BILLETSALGET STARTER DEN 1. DECEMBER 2014 med et 24-timers salg med rabat pris på partout billetter.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling