Jelling Musikfestival donerer 1 mio. kr. til ny kunstgræsbane

16. april 2018

Den første udgave af festivalen blev holdt i maj 1989 på en fodboldbane med 1.000 besøgende. I år er den 30. festival i rækken, og i anledningen af jubilæet har festivalen uddelt en ekstraordinær stor pulje på 1 million kroner, som skal sikre en ny kunstgræsbane i Jelling.

Tilbage i 1988 var det syv lokale fodbolddrenge, som fik den idé at skabe en festival i byen. Idéen var at skaffe penge til den lokale fodboldklub, som de var en del af. Det resulterede i den første festival den sidste weekend i maj 1989. I 2018 – næsten 30 år senere giver festivalen nu en stor gave tilbage til de rødder den stammer fra – nemlig fodbold- og foreningskulturen.

I en helt særlig uddeling i anledningen af det runde jubilæum, har festivalbestyrelsen besluttet at donere et af de største pengebeløb gennem tiden – nemlig 1.000.000 kr. til en ny kunstgræsbane, som bliver opført i forbindelse med Gormshallens arealer.

”Vi er enormt stolte af at kunne støtte op om det aktive liv i Jelling gennem denne ekstraordinære donation” fortæller festivalleder Lars ”Charlie” Mortensen. ”Festivalens rødder stammer jo fra fodboldafdelingen i Jelling og det er derfor fantastisk at kunne give noget tilbage til byen og byens borgere i form af denne kunstgræsbane.” fortsætter Charlie.

Steen Petterson, som er en del af Kunstgræsudvalget siger; "Jelling fS Fodbold er taknemlige og ydmyge over donationen på 1 mio. Kr. fra Jelling Musikfestival fonden til vores multiarenaprojekt. Projektet kan være med til at løfte både fodbolden i Jelling og omegn og desuden kan multiarenaen være med til at tiltrække byens borgere til andre aktiviteter end fodbold. På nuværende tidspunkt har vi modtaget projekttilbud fra forskellige firmaer og er i øjeblikket i gang med at vælge ud, hvilke vi vil fortsætte med." 

Hele projektets økonomi er på lidt over 5 mio. Kr. og i skrivende stund har gruppen tilvejebragt ca. 80% af dette beløb. Den sidste del skal hjemføres via øvrige fonde og sponsorater.

Anlægget i Jelling skal placeres, hvor de fire boldbaner - kaldet Flyveren - længst mod nordvest ved Gormshallen, ligger i dag. Der bliver tale om en fodboldbane med op-stregning i to retninger og arealet skal også kunne bruges til andre sportsaktiviteter, som f.eks. crossfit, gymnastik/yoga og streethåndbold.

Indsamlingen af midler til projektet fortsætter indtil alle midler er samlet ind, hvorefter den fysiske udfoldelse implementering af kunstgræsbanen sættes i gang.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling