Jelling Musikfestival indstifter ny kulturpris med Vejle Kommune

3. februar 2022

Ha’-det-godt-heds-prisen bliver i år en del af Vejle Kommuners kulturpriser for at hædre de særlige tiltag, der i 2021 har vakt glæde hos kommunens borgere.

Kultur kan være mange ting: Gademusikanten, der i regn og slud fylder bybilledet med liv 🎻 Influenceren, hvis memes sætter tilværelsen i et nyt perspektiv 🤳 Eller buschaufførerne, der med nissehuer eller hilsner i forruden vækker glæde 🚍

Vejle Kommune og Jelling Musikfestival indstifter derfor sammen Ha’-det-godt-heds-prisen, som tilfalder:

– den eller de personer, der i det forgangne år gennem deres aktiviteter/handlinger i det offentlige eller digitale rum har vakt følelser eller spredt smil i Vejle kommune.

Indstillinger til denne og de øvrige kulturpriser sker via en formular på Vejle Kommunes Kulturprisers hjemmeside eller på Facebook.

”I Jelling Musikfestival sender vi overskuddet til dem, der spreder gode vibrationer, opmuntrer omverdenen og vækker livsglæde. Kort sagt støtter vi dem, der gavner Ha’-det-godt-heden. Med den nye Ha’-det-godt-heds-pris vil vi gerne sætte fokus på alle de små og store tiltag, der har styrket feelgood-stemningen i 2021 uden nødvendigvis at komme fra en scene, et museum eller andre gængse kultursammenhænge,” siger festivalleder Lars Charlie Mortensen.

Alle kan indstilles til Ha’-det-godt-heds-prisen – enkeltpersoner, foreninger, grupper, virksomheder – så længe aktiviteten specifikt har haft betydning for borgere i Vejle Kommune.

Vinderen af prisen modtager 5000 kr. og får derudover lov til at uddele 5000 kr. til et almennyttigt eller velgørende formål efter eget valg. 

Et særligt år for Vejle Kommunes kultur

Vejle Kommunes kulturpriser er blevet uddelt siden 2009. I år indgår Jelling Musikfestival i et samarbejde med kommunen om at uddele priserne.

Derfor skal der i år uddeles tre priser:

Kulturprisen – hæderen til en særlig indsats

Initiativprisen – hæderen til det gode, eksperimenterende initiativ

Ha’-det-godt-heds-prisen – hæderen til små/store/skæve/skønne aktiviteter, der har spredt feelgood-stemning.

Indstillinger til alle tre priser sker via en formular på Kulturprisernes hjemmeside eller på Facebook.

”Kulturlivet i Vejle har i det forgangne år blomstret trods svære forhold. Vi oplever, at rigtig mange har gjort en særlig indsats for at styrke og dyrke kulturen, som måske netop i 2021 viste sig endnu tydeligere som den lim, der holder vores lokalsamfund sammen. Derfor er vi rigtig glade for, at få lov til at uddele kulturpriserne sammen med kommunen,” udtaler Lars Charlie Mortensen.

Overrækkelsen sker ved et gratis show i Byens Hus i Jelling 24. marts med underholdning, som vi senere løfter sløret for. Tilmelding er nødvendig.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling