Jelling Musikfestival støtter udsatte børn og unge

25. november 2014

Bliver det i år, at Jelling Musikfestival sætter ny rekord i billetsalg på de første 24 timer?

Traditionen tro starter Jelling Musikfestivals billetsalg med et 24 timers salg af billige partout billetter mandag den 1. december. I år er der en ekstra dimension, idet festivalen donerer 10 kr. for hver eneste billet solgt d. 1. december til velgørende formål.

”Vi har valgt tre projekter ud, som har det til fælles, at de gør en forskel for udsatte børn og unge. Samtidig ser vi det som en stor cadeau til alle, der yder en frivillig og uselvisk indsats til fordel for andre mennesker, præcis som det også er tilfældet i den danske festivalkultur”, fortæller festivalleder Lars ”Charlie” Mortensen.

De tre organisationer, der vil modtage støtten er Stairway, Børnefonden og Julemærkefonden.

Stairway Foundation Inc har et nyt projekt, der skal hjælpe udsatte børn på øen Mindoro. Stairway har været på Filippinerne siden 1990 og arbejdet for at styrke børns rettigheder og sikre børn en værdig og tryg opvækst efter principperne i FNs børnekonvention, blandt andet for at forhindre sexuelt misbrug, hjælpe gadebørn og tilbyde skolegang.

Børnefonden har iværksat et projekt om opførelse af en kornmølle i Mali, hvilket hjælper kvinder og familier i området. Møllen kan gøre en forskel for omkring 600 kvinder og familier i et meget fattigt område. Møllen skaber arbejde, lokal udvikling og hjælp til selvhjælp.

Julemærkefonden driver julemærkehjemmene i Danmark, der yder en målrettet indsats for børn i alderen 6 – 14 år. Hvert år får 750 børn hjælp på de fire Julemærkehjem, men behovet er langt større. Lige nu står 400 børn på venteliste og ventetiden er op til 13 måneder. Det er uendelig lang tid for et barn, der har det svært.

En meningsfuld rekord

”Vi håber på rekordsalg den 1. december, for det vil give maksimal støtte til de udvalgte formål. Efter en succesfuld festival i 2014, vurderer vi chancen for et rekordsalg den 1. december som realistisk - og det vil glæde os uendeligt meget, at vi kan sende så mange penge som overhovedet muligt videre til humanitært arbejde” siger Charlie.

Jelling Musikfestival uddeler hvert år sit overskud til velgørende formål, men det er et helt nyt tiltag, at festivalen allerede i forbindelse med salget af billetterne deler en portion penge ud.

Den 27. udgave af Jelling Musikfestival afvikles i Pinsen fra torsdag den 21. til søndag den 24. maj 2015. Der arbejdes i øjeblikket på højtryk for at tiltrække en lang række spændende og aktuelle danske og udenlandske kunstnere, hvor Roxette (S) jo allerede er offentliggjort. Der optræder cirka 80 forskellige bands på de fem scener i løbet af festivalen.

Se mere om billetsalget og priserne her.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling