Jelling Musikfestival uddeler millioner

8. december 2014

Efter en særdeles vellykket festival uddeler Jelling Musikfestival mere end 2 millioner til humanitære organisationer og almennyttige formål.

Den 26. festival i rækken gav et ekstraordinært stort overskud, hvoraf en stor del nu sendes videre til specielt lokale foreninger. Der uddeles derfor i år mere end 2 millioner kroner til både lokale idrætsforeninger, spejdere og andre almennyttige og velgørende foreninger.

Derudover har det flotte billetsalg d. 1. dec., hvor der blev solgt 10.000 billetter til 2015 festivalen, sikret ekstra 100.000 kr. i alt til Stairway – for udsatte børn på Filippinerne, Børnefonden samt til Julemærkehjemmet, som hvert år hjælper omkring 750 drenge og piger til et bedre liv.

Jelling Musikfestival er bl.a. sat i verden for, at støtte op om lokale foreninger - og gennem årene er det blevet til mere end 25 millioner kroner, som er skubbet ud til lokalområdets mange livskraftige foreninger. Denne uddelingsrunde giver - udover penge til de mange lokaleforeninger - også penge til bl.a. Kirkens Korshær i Vejle, Kræftens bekæmpelse, Børnecancerfonden etc. Udsatte børn i Vejle får også del i millionerne, i form af penge til foreningen Broen-Vejle, der har til formål at støtte op om udsatte børn og unge, så de har mulighed for at deltage i lokale fritidsaktiviteter.

Lidt jul over festivalens uddeling er der også, i form af at Dansk Folkehjælp modtager en pose penge til julepakker til familier i Vejle og Hedensted.

Et solidarisk samarbejde

Festivalens bærende element er alle de mange frivillige, der gør en enorm indsats for at få en stor festival som Jelling til at fungere. Overskuddet er således skabt af alle de energiske hjælpere, der har ydet en frivillig arbejdsindsats.

”Ifølge festivalens vedtægter skal vi hvert år dele overskuddet ud, og på den måde sikres, at de mange frivilliges store arbejdsindsats belønnes. Det er et fantastisk godt og solidarisk princip, som en række af de etablerede festivaler hylder. Man skaber en frugtbar samhørighed med det omkringliggende samfund, som nyder godt, både af arbejdsfællesskabet, men også af pengene, det udløser”, fortælles Lars ”Charlie” Mortensen, der er leder af festivalen i Jelling.

Pengene går således tilbage til samfundet og er med til at skabe kulturel merværdi og sikre, at den unikke kultur og foreningskultur vi har i Danmark.

Jelling Musikfestival 2015 afholdes i Pinsen fra 21.maj – 24. maj.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling