Jelling Musikfestivals gæster og frivillige skaber nyt rekordoverskud

12. oktober 2023

Deltagerne i årets Jelling Musikfestival har slået tidligere rekorder med et overskud på 8 mio. kr., der nu skal uddeles – rub og stub.

 

Jelling Musikfestival 2023 var noget særligt. Festivalpladsen summede alle fire dage af fællesskab fra morgen til aften, en ny generation satte sårbarhed på dagsordenen, frivilligheden blomstrede og rekordmange gæster deltog i festivalsommerens startskud.

Et kunsttryk med budskabet ’Fælles Skaber Vi’ prydede de frivilliges ryg, som en tyk streg under, at fællesskaberne kun lever og gror, når vi kaster vores kræfter og kærlighed ind i dem.

Nu er kassen efter 2023-festivalen gjort op og afslører, at aftrykket fra festivalgæster, samarbejdspartnere, leverandører og i særdeles de over 5.000 frivillige i år er rekordstort.

I Jelling stopper fællesskabsfesten nemlig ikke efter de fire festivaldage i maj. I stedet spreder eftervirkningerne sig som ringe i vandet, fordi hele overskuddet hvert år bliver uddelt til gode formål. Sådan har det været siden begyndelsen i 1989.

8.003.120 kr. ender det samlede overskud på efter Jelling Musikfestival 2023. Så stort et beløb har alle festivalens deltagere aldrig skabt før.

”Med offentliggørelsen af årets fantastiske rekordoverskud mærker alle festivalens gode medspillere forhåbentlig helt ned i storetåen, at deres deltagelse gør en kæmpe forskel året rundt. Overskuddet kan sætte strøm til fællesskaber i hele landet, som aldrig før. Det har alle, der deltog, al mulig grund til at være stolte af”, siger direktør Line Mosfelt.

Hver en krone af overskuddet skal nu uddeles. Dels uddeler festivalen en del i fællesskab med artister, konferencierer, gæster og samarbejdspartnere og dels kan alle med et godkendelsesværdigt formål søge om del i midlerne.

Ansøg om del i overskud – og sænk skuldrene

Det store fællesskab, det gode naboskab og de nære venskaber sørger for, at vi har det godt – alle sammen. Derfor støtter festivaloverskuddet indsatser, der gør fritiden sjovere, skaber nye mødesteder, åbner fællesskabet for flere og sænker skuldrene hos danskerne en anelse.

Samtidig med offentliggørelsen af årets overskud åbner Jelling Musikfestival en ansøgningsrunde, der skal fordele midlerne. Ansøgningsrunden løber frem til 19. november 2023. Herefter mødes et uddelingsudvalg nedsat til formålet og vurderer ansøgningerne ud fra festivalforeningens formål.

Endeligt skal ansøgninger og formål godkendes af SKAT, før midlerne kan uddeles, hvilket forventeligt sker i løbet af de første måneder i 2024.

Årets overskud overgår sidste års rekord, hvor beløbet lød på 5,6 millioner kroner. Med 2023-overskuddet har festivalen over årene uddelt ca. 50 millioner kroner til almennyttige og velgørende formål. Sidste år gik pengene til alt fra bekæmpelse af ensomhed og en kulturskaber-uddannelse til spejderhytter og en terapihest.

23.-26. maj 2024 fejrer vi igen fællesskabet, når den 34. Jelling Musikfestival brager festivalsommeren i gang. Nedtællingen er i fuld gang, og snart bliver de første navne offentliggjort. Billetsalget begynder 1. december kl. 0.00.

 

JMF24 STARTER OM

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling