Jelling offentliggør fem danske albumaktuelle og populære artister

3. februar 2015

Dagens offentliggørelser er alle albumaktuelle sidste år eller indeværende år. Der er tale om Rasmus Walter, Marie Key, Love Shop, Folkeklubben og Thomas Buttenschøn.

Jelling Musikfestival, der allerede har offentliggjort en masse navne - internationale som nationale - er allerede klar med endnu en håndfuld danske navne til det hurtigt voksende musikprogram.

Rasmus Walter som i oktober 2014 udgav sit tredje soloalbum ’Verden i stå’ er i 2015 igen klar til, at indtage scenerne rundt i det ganske land. Den talentfulde artist lægger i denne forbindelse selvfølgelig også vejen forbi Jelling og med sin succesfulde medvirken i ’Toppen af Poppen’ på TV2 i efteråret, er Walter populær som aldrig før. Før solokarrieren og sangskrivning på dansk i 2011, kunne man i knap et årti opleve Rasmus som frontfigur i bandet Grand Avenue, som udgav fire engelsksprogede albums, inden de besluttede at holde en pause på ubestemt tid.

Med landeplagerne ’Dybt Vand’ (2011), ’Endeløst’ (2012) og ’Verden i stå’ (2014), har Rasmus Walter sat en tyk streg under sit talent for at skrive vedholdende og ikke mindst catchy sange.

Marie Key, sangerinden og sangskriver, er tilbage med en ny sound og et nyt udgangspunkt med det nye album ’Tænker du vi danser’, der udkom i går d. 2. feb. Endnu engang danner Marie makkerskab med sin producer Andreas ’Maskinen’ Sommer - og sammen har de bragt en god portion soul ind i deres musikalske univers, som kan høres på albummets første single ’Fatter det nu’.

’Tænker du vi danser’ følger op på Marie Keys anmelderroste og storsælgende album ’De her dage’ fra 2012. Et album der leverede hits som ’Uden forsvar’ og ’Landet’ og indbragte Marie Key seks statuetter til DMA 2013. Med det nye album er de ulykkelige forelskelser trådt i baggrunden og frem dukker en række begejstrede og boblende kærlighedssange, som publikum kan glæde sig til at høre.

Love Shop - ’Kærlighed og Straf’ er titlen på det nye storværk fra 2014, der høstede intet mindre end 6 stjerner og roser for at være gruppens hidtil bedste album hos den skarpe anmelder fra Politiken. Det er nu fire år siden, at Love Shop sidst gæstede festivalen, så vi glæder os til, at Kærlighedsbutikken igen vil underholde Jellings publikum.

Mikkel Damgaard, der har spillet med Jens Unmack, det eneste tilbagestående originale medlem, i en årrække, sætter sig på ’Kærlighed og Straf’ som producer for alvor igennem som Unmacks kreative opponent. Samarbejdet udmøntede sig i Love Shops 10. studiealbum, som er et enestående usminket og nøgternt blik på en broget dansk nutid anno 2014. Men dets musik udstråler et umiskendeligt håbefuldt lys, der gør de kantede ord og forslåede sjælelandskaber hørbare som andet og meget mere end personlig samtidsobduktion.

Folkeklubben er popsang til den tænkende hjerne og det bankende hjerte. Siden debuten i 2011 har Folkeklubben spillet mere end 400 koncerter på alt fra Mændenes Hjem på Istedgade og HusForbi-sælgernes julefrokost til Voxhall, Vega og en række festivaler – herunder Jelling.

Sideløbende med en nærmest rekord-hektisk turnéaktivitet, udgav Folkeklubben deres andet album ’Danmarksfilm’ i oktober 2014. Albummet fik 5 stjerner i Gaffa og følgende ord med på vejen: ”Melodisk set kunne man måske godt savne en kende mere variation og vingefang; på den anden side har jeg det ærligt talt sådan her: Hvis der overhovedet er noget ungt, dansk band, som fortjener fem stjerner – ja, så må det sgu da være Folkeklubben”. Med flere 5-stjernede anmeldelser for deres live-optrædener, så der er noget at glæde sig til når de i Pinsen for 3. gang giver koncert på Jelling.

Da Thomas Buttenschøn sidst besøgte Jelling Musikfestival, for 7 år siden, var han en glad ung spillemand med hang til humoristiske og nærmest naivistiske sange. Han er stadig en glad spillemand, men sangene er blevet mere eftertænksomme, inderlige og ærlige siden dengang.

I 2014 udgave han sit femte studiealbum ’Sange Der Ikke Er Til Radioen’, som blandt andet handler om at flytte fra stenbroen, ”indkantsdanmark”, til Broager i det sønderjyske grænseland – om at se sit liv i et andet perspektiv. Buttenschøn får bedre anmelderser end nogensinde før og så har han, modsat alle andre, valgt at hoppe over alt det digitale med streaming og download og kun udgivet sit album på CD og vinyl. Når Buttenschøn gæster Jelling i Pinsen, kan vi således forvente et one-man-show med guitar og gode historier.

Mange flere navne er på vej – og det samlede program, med dage & spilletidspunkter, forventes klar i midten af marts måned.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling