Madspildsmiddag sikrede stort overskud til varmestue

31. maj 2023

Gormshallen i Jelling summede af festivalstemning, da 250 gæster tirsdag d. 30. maj spiste sig mætte i festivalens overskudsmad – for et godt formål. 

De allermest umættelige festivalgæster kan efter gårsdagens madspildsmiddag sende et rekordstort overskud på 47.076 kr. afsted til Kirkens Korshærs varmestue i Vejle.

250 gæster med festivalsulten intakt deltog i det årlige madspildsarrangement, hvor frivillige tryller festivalens overskudsvarer om til en lækker buffet. Sideløbende bliver varer som intet fejler, men som ikke kan sendes retur, solgt som udsalgsvarer – herunder alt fra tonic-vand og eddike til poser med snittet grønt og store sukkersække.

"Madspildsmiddagen er blevet et traditionsrigt punktum for festivalen. Det fryder os hvert år at se, hvordan naboer, frivillige og lokale venner samles og evaluerer over et godt måltid festivalmad. Samtidig får vi tømt overskudslageret og gæsterne sender det sidste overskudsenergi til et godt formål. Så alt går op i en højere enhed," siger festivaldirektør Line Mosfelt.

Udover beløbet modtager varmestuen også en del af de overskydende fødevarer fra festivalen, som kan bruges til at bespise varmestuens gæster i løbet af året.

Før festivalen besøgte TV Syd varmestuen til en snak om, hvordan madspildsmiddagen gør en forskel – se klippet her.

Overskuddet er rekordstort

At minimere alle former for spild er et fokuspunkt for Jelling Musikfestival. 

"Vi kan bare ikke lide at smide brugbare ting væk – det strider simpelthen mod vores natur. Og madspildsmiddagen er et rigtig godt eksempel på, at der tit er masser tilbage at hente i de ressourcer vi har," siger festivalens bæredygtighedsansvarlige Peter Caspersen.

Madspildsmiddagen har været en fast afrunding på festivalen siden 2018.

– I 2018 lød overskuddet på: 8.000 kr.

– I 2019 lød overskuddet på: 32.689 kr.

– I 2022 lød overskuddet på: 38.482 kr.

 

Om Jelling Musikfestival

Jelling Musikfestival har siden begyndelsen i 1989 været 100 % non-profit, og sender efter hver festival hele overskuddet videre til almennyttige og velgørende initiativer. Indtil 2023 er mere end 40 millioner kroner blevet doneret til gavn for kultur, idræt, almennyttige og sociale indsatser.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling