Mere end bare en festival...

3. maj 2018

Festivalen er ikke længere blot en festival - men tager også et medansvar for talentudviklingen gennem Quasar, har masser af frivillige, som yder en kæmpe indsats og ikke mindst er festivalen sat i verden for at dele overskuddet ud til almennyttige formål og velgørenhed

30 år og mere end 30 millioner kr. til gode formål

Jelling Musikfestival har et større formål end at skabe en festival, der giver kulturel merværdi – nemlig at støtte op om de lokale foreninger, velgørenhed og andre almennyttig formål.

Jelling Musikfestival er en non-profit organisation, der uddeler alle overskydende midler til lokale foreninger og andre almennyttige formål, for på den måde at give lokalsamfundet noget igen. Dette gøres bl.a. i en uddelingsrunde, hvor der bare efter festivalen i 2017 blev uddelt mere end 2,2 millioner kr. til lokale foreninger i Jelling og omegn samt andre velgørende formål.

Samtidig har Foreningen Jelling Musikfestival gennem tiden støttet op om velgørende formål som bl.a. Kræftens Bekæmpelse, Læger Uden Grænser, Røde Kors, Frivillige Asylvenner, Mødrehjælpen i Vejle og mange mange flere.

Så i 2018 er det ikke kun 30 års jubilæum festivalen kan fejre, men også at der igennem 30 år er blevet uddelt mere end 30 millioner kroner til gode og velgørende formål. Alt dette kan vi takke hinanden for – de frivillige, gæsterne, samarbejdspartnere og alle der på en eller anden måde er med til at gøre festivalen til en af landets største. 

Frivillige hygger på Jelling Musikfestival

Hele 99% af festivalens gæster synes, at Jelling Musikfestival er en hyggelig oplevelse – det er fakta fra en publikumsundersøgelse gennemført i 2017. Det er vi mega stolte over, men det er selvfølgelig alle publikummer og festivalens frivilliges fortjeneste.

Selvom Jelling Musikfestival skaber rammerne for en hyggelig oplevelse, er det i bund og grund gæsterne der skaber stemningen. Her må vi ikke glemme, at de mere end 4.600 frivillige, der gør et fantastisk stykke arbejde, er med til at skabe fundamentet for den hyggelige stemning.

Publikums undersøgelsen viser også, at størstedelen – ja faktisk hele 89% af festivalens gæster - fortæller, at de er meget tilfredse/tilfredse med den betjening de får af de frivillige, som de møder overalt i festivalens boder, barer og andre områder! Det er da et tal, man godt må blære sig lidt med.

Quasar - konkurrence og talentudvikling

Jelling Musikfestival inviterer regionens musikalske talenter til at prøve sig af i professionelle rammer i den rytmiske musikkonkurrence Quasar.

Konkurrencen er for talenter indenfor alle genre af rytmisk musik, der har tilknytning til Region Syddanmark. Der er plads til 24 bands i de fire indledende runder og et udvalg under dommerkomiteen vælger deltagerne ud fra de indsendte tilmeldinger.

Et væsentligt element i Quasar er, at alle bands spiller egne kompositioner. For publikum er det en mulighed for at opleve til de mange regionale bands med deres egen, originale musik, personlige stil og udførelse.

Quasar finalen afvikles torsdag d. 24. maj kl. 16.30 på Ny Scene.

Læs mere om Quasar her.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling