Niels Hausgaard om ETIK og alt det der…

9. november 2015

Jelling Musikfestival glæder sig over, at Niels Hausgaard fredag d. 29. januar 2016 endnu engang vender næsen mod Jelling med sin nye tour, ”Etik og alt det der”.

KONCERTEN ER UDSOLGT!

Som så mange gange tidligere, besøger den kære folkemusiker Gormshallen, når festivalen inviterer publikum indenfor til en snak om hverdagens store og små spørgsmål med Hausgaard.

”Etik og alt det der” hedder touren denne gang – og det er mere eller mindre tilfældigt. Hausgaard forklarer: Et dejligt upræcist udtryk, og dog mere anvendeligt end bare ETIK. Jeg hørte det forleden under et skænderi om vores håndtering af flygtningene fra de umenneskelige “nærområder”.

Gennem mere end 40 år har Niels Hausgaard optrådt rundt omkring i det danske land, om alt fra hverdagens problemer til politik – specielt det sidste er der mange, som mener han ikke bør synge om. Hertil stiller Hausgaard selv sig uforstående, da politik ifølge ham, er vores fælles ansvar og skæbne. Vi skal tale og skændes om den, for som han siger: Vi er landets højeste myndighed for pokker! Alt er vores skyld i den sidste ende. Peter Christensen som forsvarsminister har vi dog ikke haft noget med at gøre. Det er Løkkes valg. Ham må vi til gengæld stå til ansvar for.

Niels Hausgaard er en del af danskernes fælles bevidsthed. Gennem mere end 4 årtier, er han med jævne mellemrum dukket op på Tv-skærmene. Han har skrevet næsten tusinde sange, utallige kronikker, børne- og voksen Tv-serier og han har efterhånden været i Jelling for at give koncert så længe vi snart kan huske. Han besidder en evne til at være vedkommende og underholdende i, hvad han end gør – og derfor er han god hver gang.

Hausgaard er ikke alene når han går på scenen i Jelling – med sig har han hele fire gode venner, som både han og publikum godt kan glæde sig over er med. Der er tale om Sara Indrio, Signe Svendsen, Chr. Alvad og en af landets bedste lydmænd, Tess Pedersen. Det er vild luksus, siger Hausgaard selv.

Hvordan er stemningen så bag scenen Hausgaard…? Det er meget op og ned, og det kommer ikke nogen ved. Jeg mener i øvrigt, at når journalister begynder at spørge ind til stemningen - lige meget i hvilken sammenhæng - så skyldes det, at de er løbet tør for substans, og at interviewet bør slutte.

Festivalen glæder sig over igen, at kunne præsentere dette ikon i dansk musik - og med det nye show, er der lagt op til endnu en aften med lune anekdoter, krystalklare sange og ikke mindst god humor.

Koncerten finder sted fredag d. 29. januar 2016 kl. 19.30 i Gormshallen, Jelling.

Billetsalget til koncerten begynder torsdag d. 12. november 2015 kl. 16.00 i Byens Café, Jelling – det vil kun være muligt, at købe billetter til koncerten her. Billetten koster 275,- + gebyr (max. 6 billetter pr. ekspedition).

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling