Nostalgi-trip på Jelling...

8. marts 2016

Festivalen kan i dag tilføje en håndfuld nostalgi til programmet i form af Mike Tramp, Young Flowers Reunited, Zididada, Peter Viskinde og Jørgen De Mylius med programmet ”Eldorado”.

Inden længe er festivalen klar med det endelige program med dage og tider for de enkelte kunstnere – men indtil da, kan publikum se frem til et nostalgitrip når Mike Tramp, Young Flowers, Zididada, Peter Viskinde og Jørgen De Mylius – ”Eldorado” alle spiller på årets festival.

Jørgen De Mylius er et koryfæ på den danske musikscene - han bragte for 52 år siden popmusikken ind i Danmarks Radio/P3 efter en henvendelse til ledelsen i DR, der dengang fandt nye pigtrådsgrupper som The Beatles og The Rolling Stones vulgært pornoagtige. 'Eldorado' eksisterede først i 80´erne som et tv-program, hvor de Mylius præsenterede popmusik fra nær og fjern. Langt senere genopstod programmet som radioprogram - i en årrække blev det sendt hver aften på P4, indtil Mylle fik sit eget reservat lørdag eftermiddag. I dag er 'Eldorado' lige så meget et begreb, en popmusikalsk sindstilstand, som det er et radioprogram. Programmet blev ved årsskiftet henlagt til kun at eksistere på DR´s DAB kanaler, men som festivalleder og booker Lars ”Charlie” Mortensen udtaler: ”Når nu DR ikke kan bruge Eldorado længere, så er det da på sin plads at Jelling Musikfestival inviterer Jørgen De Mylius til at lave Eldorado på Alfreds scene – det bliver helt sikkert en aften med god musik”.

 

Zididada er et af Danmarks mest leveringsdygtige orkestre - i ørehængere og i evergreens. I dag betragter mange Zididada som bandet, der introducerede danskerne for evig solskin, fest, farver og positive, ja nærmest naive budskaber om at leve livet, gå på vandet og smile til verden. Der er ikke mange i de danske stuer, der ikke kan synge med på ”Zididada Day”, ”Prinsessen”, ”Happy Fool”, ”Walking On Water” & ”Rock My Boat”. Zididada er gået i studiet for at indspille nye sange – sange som publikum i Jelling kan forvente at få en forsmag på når bandet for fjerde gang spiller på Jelling Musikfestival.

Peter Viskinde er manden bag to af dansk rockmusiks største succeser: som guitarist og medkomponist i det oprindelige Malurt i starten af 80’erne og som grundlægger, komponist, tekstforfatter og kreativ kraft i Big Fat Snake fra 1989 til 2009. Når Peter Viskinde spiller på Alfreds scene, får publikum mulighed for at høre sange fra før og nu – og ikke mindst om tankerne bag. Han krydrer numrene med anekdoter og løfter sløret for de kreative processer som komponist og igangsætter i musikkens og maleriets verden. Det er altså en enestående mulighed for at komme tættere på Viskindes sange. Fra popklassikeren “Savner En Som Dig” over “No Peace Like In Heaven”, “Fight For Your Love“ og de seneste nye “Used To Be” og “Gold In Your Heart“...

Young Flowers var en psykedelisk, progressiv gruppe, der blev dannet i København i sommeren 1967 - og syrerocken fortsætter i 2016 med Young Flowers Reunited. Bandet var tydeligt inspireret af den engelske syrerock og især power-trioen Cream, med Jack Bruce, Eric Clapton og Ginger Baker, hvilket gjorde at bandet ofte i den danske presse blev sammenlignet med denne gruppe, ikke helt uberettiget.
Bandet fandt dog sin egen stil og er i dag en stor del af den danske rockhistorie. Når Young Flowers spiller på Jelling Musikfestival i år spiller de under navnet Young Flowers Reunited, med en besætning bestående af Ingemann, Frost og Hans Fagt og/eller Søren Berlev.

Mike Tramp er kendt af de fleste som ”teen idolet” i Mabel, der repræsenterede Danmark ved det Europæiske Melodi Grand Prix med nummeret Boom Boom i 1978. Mike blev efterfølgende stjerne i USA med hardrock bandet White Lion, som solgte millioner af plader og havde hits såsom “Wait” og “When the Children Cry”. I august 2014 udgav Mike sit ottende soloalbum og han har netop færdiggjort sin 3. solo tour i USA inden for 3 år. Med mere en 50 shows på hver tour, har han udforsket det amerikanske kontinent, på en måde som meget få danske musikere tidligere har gjort.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling