Nyt kuld af stjerner til Jelling Musikfestival

5. marts 2015

5 danske bands melder sig klar til den 27. udgave af festivalen

 

To af de mest efterspurgte nye navne på den danske musikscene, R’n’b bandet Scarlet Pleasure og hip-hop duoen Ukendt Kunstner, er blandt de 5 danske bands, der i dag melder sig klar til Jelling 2015.

Fælles for Scarlet Pleasure, Ukendt Kunstner, Go Go Berlin, Sonja Hald og Darkness Falls er, at de alle er spået en stor fremtid inden for musikken og de har alle demonstreret, at de for alvor har noget at bidrage med til den danske musikscene. Det ser ud til, at 2015 bliver et suverænt år for de hårdtarbejdende bands, så der er noget at glæde sig til når de kan opleves på årets festival.

2014 blev året, hvor Scarlet Pleasure slog sit navn fast på den danske musikscene, båret godt på vej af singlerne ’The Strip’, ’Under The Palm Trees’ og ’Windy’ - sidstnævnte blev ved årsskiftet kåret som ’Årets Uundgåelige’ af P3’s lyttere.

Når Scarlet Pleasure giver koncert, kan publikum forvente at blive taget med på en mental rejse til steder som Las Vegas’ neonlys, kasinofacader og stripklubber… og til Venice Beach med palmetræer og glamour. Trioen leverer et helt unikt mix af groovy 80’er pop og sexet 90’er R’n’B. Bandet er på vej med nyt materiale og senest er de blevet nomineret til ’Årets Nye Danske Navn’ til Zulu Awards 2015.

Under navnet Ukendt Kunstner har Hans Philip sammen med produceren Jens Ole McCoy skabt en lyd, der har imponeret den danske musikbranche og dets publikum. Gruppens særlige lyd, der både trækker veksler på blød R’n’B og urban musik, er blevet kaldt gådefuld, drømmende og melankolsk.

Da Ukendt Kunstner i 2014 løb med P3’s talentpris, skulle det vise sig at blive startskuddet til et travlt men begivenhedsrigt år for duoen, der siden ep’en ’Neonlys’ fra 2013 ramte højtalerne, ikke har set sig tilbage. Debutalbummet ’Forbandede Ungdom’ udkom i 2014 og indeholder bl.a. hittet ’Alting/Ingenting’, som ikke bare blev ’Ugens Uundgåelige’ på P3, men også resulterede i, at Ukendt Kunstner er blevet uundgåelig i den folkelige musikbevidsthed.

Go Go Berlin er på vej til at blive Danmarks næste store internationale succes – på vejen mod den internationale stjernehimmel lægger de endnu engang vejen forbi Jelling Musikfestival. Bandet har på rekordtid cementeret sig som et af Danmarks mest lovende nye rocknavne og banet sig vej til stjernestatus med udgivelsen af det anmelderroste debutalbum ’New Gold’, en endeløs række af hæsblæsende liveshows, som har begejsret publikummer verden over og fået toneangivende anmeldere til at lovprise bandet.

Go Go Berlin spiller melodisk og medrivende rock af den absolut mest tidsløse og 70’er-klassiske slags alla The Doors og Led Zeppelin - og er i live-sammenhænge kendt for at komme helt ud over scenekanten med deres højenergiske, beattrippende, hæsblæsende og forbandet fantastiske show.

Sonja Hald er den nye frække dreng på den danske musikscene, som med underfundige og skarpe danske tekster efterlader et øjebliksbillede af vores samtid med sange, der tænder alle advarselslamper, når de f.eks. synger ’Du kan dø af det der’ eller giver deres bud på at genstarte Danmark med sangen ’Vækstplanen’.

Bag det nok så feminine navn gemmer sig fem fuldvoksne mænd fra Aarhus, som iklædt navnet Sonja Hald udgiver deres debutalbum ’Vækstplanen’ d. 16. marts i år. Albummet er kulminationen på et stort 2014 for bandet, der vandt Karrierekanonen i august og siden varmede alle hjerter op på efterårsturné med Magtens Korridorer.

Darkness Falls’ nye album ’Dance And Cry’ er lige på trapperne – et album, hvor Danmarks mest interessante duo spiller på hele følelsesregistret. Darkness Falls består af Josephine Philip og Ina Lindgren - med dem bag rettet inviterer duoen på en musikalsk og lyrisk rejse igennem lyset og mørket.

I 2011 udgav Darkness Falls det stærke debutalbum ’Alive in Us’. Singlen ’Hey!’ gjorde duoen til det mest spillede danske band på P3 i 2011. Albummet, produceret i samarbejde med Trentemøller, modtog desuden mange kritikerroser i både ind- og udland - og generelt har opmærksomheden fra udlandet været stor og bandet har spillet et hav af koncerter rundt omkring i Europa.

Det færdige program med spillesteder og tider forventes klar i midten af marts måned.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling