Om præcis en uge starter Jelling Musikfestival 2017

17. maj 2017

Der bliver fuld musik på fra starten, når Jelling Musikfestival onsdag den 24. maj slår portene op for den 29. udgave med fællessang, spændende nye musikalske bekendtskaber og den bedste mulighed for at danse sommeren i møde!

Du kan onsdag opleve bla. Gulddreng, Karl William, Clemens samt finalen i den regionale talentkonkurrence, Quasar.

Clemens åbner Teltscenen med showet ”Regnskabets Time”, og han får opbakning fra Blæs Bukki, Jokeren og Ataf. På Ny Scene er det Rolled Up Sleeves, der har fornøjelsen af at åbne, mens D.O.D. XL sørger for, at støvet blæses af Alfreds med en perlerække af rockens største hits.

Finalen i Quasar afvikles – traditionen tro – på festivalens første aften, på Ny Scene. Seks bands har kvalificeret sig til finalen. De får hver 15 minutter til at overbevise dommerpanelet om, at netop de skal vinde den eftertragtede førstepræmie, som indeholder en række koncertjobs hen over et helt kalenderår.

Det er 11. år, vi gennemfører Quasar, og der er ingen tvivl om, at konceptet med at komme på scenen i professionelle rammer er medvirkende til at fremme talentet i regionen. Deltagerne forbereder sig seriøst og giver minikoncerter med egne kompositioner, og de tager alle imod den efterfølgende feedback fra dommerne. Vi ser en stor udvikling fra de bands, der deltager i Quasar mere end én gang, og det er en meget livsbekræftende og energigivende oplevelse at følge de medvirkende musikeres udvikling”, fortæller Jakob Bonderup, forstander for Engelsholm Højskole og dommer i Quasar gennem alle elleve udgaver.

Quasar er en platform for morgendagens rytmiske musikere. Vi ønsker at skabe muligheder og sikre tilknytningen af de talentfulde musikere til regionen. Live musik er et vigtigt bidrag til regionens kulturliv. Man kan jo ikke forestille sig at folk samles uden musik. Og så er der en utrolig livsglæde forbundet med at skabe og spille musik – uanset om man håber på at gøre det til sin levevej, eller som fritidsbeskæftigelse”, fortæller Lars ”Charlie” Mortensen, der er festivalleder og booker på Jelling Musikfestival og initiativtager til Quasar.

Vi starter årets festival med et utroligt stærkt program – igen i år. På Teltscenen fortsætter festen med Karl William og senere Gulddreng, og jeg vil opfordre publikum til at komme derover i god tid, for der kan nok højst lukkes 6.000 ind i teltet. Resten må stå udenfor”, påpeger Charlie med et lille glimt i øjet.

Sidste års Quasar-vinder, Trees in Toronto, fortsætter de gode takter på Ny Scene, og Alfreds hylder aftenen igennem den fede pop og rock fra populære danske og internationale kunstnere.

Partoutbilletter og 2-dagsbilletter er udsolgt, men det er stadig muligt at købe dagsbilletter til alle 4 dage. En Onsdagsbillet koster kr. 350,- på billetlugen.dk

Læs mere om Jelling Musikfestival og se det samlede musikprogram på jellingmusikfestival.dk

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling