Publikum lagde festivalens hjemmeside ned

8. juni 2015

Årets 27. Jelling Musikfestival var ikke blot en gigantisk publikum succes. Interessen for festivalen var i år så stor, at festivalens hjemmeside og mobile app for første gang nogensinde gik i sort.

Det var ikke kun Jelling Musikfestivals store teltscene, der kogte over af begejstring da bands som Scarlet Pleasure og Suspekt spillede koncert torsdag d. 21. maj. Mens musikken spillede, var festivalens internetservere nemlig også oppe i det røde felt og endte med at gå i sort, som følge af de mange besøgende på festivalens hjemmeside.

”Årsagen til nedbruddet hænger sammen med, at festivalen har rigtig mange trofaste besøgende. Torsdag d. 21. maj var 2 ud af 3 besøgende på hjemmesidens mobile enheder - altså smartphones - der i gennemsnit besøgte siden i 2,42 minutter. Det er langt over et normalt gennemsnit og altså også medvirkende til at overbelaste siden”, fortæller direktør Carsten Danielsen fra WebDesignCenter, der har designet og udviklet den nye hjemmeside i samarbejde med festivalkontoret.

WebDesignCenter fik i løbet af aftenen flyttet siden til en noget kraftigere server og dermed kunne alle brugerne igen surfe på hjemmesiden og få fat på netop de oplysninger, som de skulle bruge.

Fra onsdag morgen (dagen før festivalen, red.) har der hele døgnet været mellem 8.000 og 14.000 besøgende ad gangen på hjemmesiden, hvilket fik den oprindelige server - der let hoster 300 mellemstore sites - til at give fortabt mod alle de besøgende. En del af forklaringen på den høje uventede belastning findes i en markant forbedret mobildækning på festivalpladsen, som kunne mærkes ved, at mere end 60 % af de besøgende på hjemmesiden kom fra smartphones.

Efter flytningen til den nye og større server, har hjemmesiden fungeret upåklageligt, selv lørdag, hvor belastningen toppede, da festivalen på dagen var udsolgt og hvor plads og camp var fyldt helt op.

Man kan altså godt konkludere, at festivalens nye hjemmeside har været en fantastisk succes – større end forventet og en succes som simpelthen betød, at festivalens hjemmeside nu er hostet på en af de største servere i Danmark, som ifølge udbyderen WebDesignCenter nu har ”den vildeste serverkapacitet”.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling