Publikum strømmer til Quasar

8. marts 2018

Efter to indledende runder af dette års Quasar, kan festivalen konstatere, at det nye publikums-wildcard er en succes.

(Foto: Flemming Ege)

Selvom der stadig er godt og vel 3 måneder til den 30. udgave af Jelling Musikfestival, så har festivalen fuld gang i at afvikle dette års talentkonkurrence Quasar. Konkurrencen finder sted på de Regionale spillesteder Godset, Bygningen, Tøjhuset og Månen. Her dyster 24 unge og talentfulde upcoming-artister om en plads i finalen, som finder sted på festivalens førstedag torsdag d. 24. maj.

En publikumssucces

I år oplever Quasar en hidtil uset interesse i de indledende runder, som indtil videre har været afholdt d. 16. marts på Godset i Kolding og d. 23. marts i Bygningen i Vejle. I Bygningen kom der faktisk så mange til arrangementet, at man måtte afvise gæster i døren, da der var fuldstændig fyldt foran scenen på spillestedet. ”Den store interesse i Quasar skyldes at vi i år inddrager publikum i beslutningen om hvilke bands der skal have chancen for at gå i finalen”, fortæller Quasars projektleder, Jacob Kromann-Gallop, og fortsætter. ”Vores dommerpanel har altid kunnet vælge både en vinder af hver indledende runde samt uddele et wildcard. I år er det publikum der bestemmer wildcardet, og det er der virkelig stor interesse i at være en del af” fortsætter han.

Høje forventninger

Takket være støtte fra Region Syddanmark, Trekantområdet, Vejle Kommune og Tuborgfondet, så kan Quasar i år sætte en stor tyk streg under at det er et talentudviklingsforløb, som har noget på hjertet i forhold til de unge deltagende artister. På baggrund af støtten, kan Quasar nu tilbyde de bands, som går i finalen, at tage del i et mentorforløb, hvor en professionel musiker hjælper dem med at blive endnu bedre og mere målrettede. ”Jeg har virkeligt høje forventninger til det musikalske niveau under finalen d. 24. maj på Jelling Musikfestival. Jeg forventer i hvert fald at finaledeltagerne, gennem samarbejdet med deres mentor, har været i stand til at flytte sig og udvikle sig som kunstnere”, siger Jacob.

Du har stadig chancen…

Quasar er kun halvvejs i dette års forløb og afholder d. 16. marts en indledende runde på Tøjhuset i Fredericia og igen d. 24. marts på Månen i Haderslev. Her er der mulighed for at opleve en bred vifte af unge artister. Genremæssigt byder de to aftenener både på hård rock, pop, singer-songwriter og urban musik. I Kolding valgte dommerpanelet det Fynske rockband Slip The Void, og i Vejle den lokale singer-songwriter Jens Gustav som vindere af en direkte plads i finalen, mens publikum stemte Hollowbirds og John Made Jon igennem til wildcardpuljen. Kom og tag del i afstemningen og vær med til at fejre det musikalske vækstlag i Region Syddanmark sammen med nogle oplagte bands, det lokale spillested og Jelling Musikfestival.

 

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling