Quasar 2019 er åben for tilmeldinger

12. september 2018

Skriver du dine egne sange, producerer du musik derhjemme eller skaber du nye vibes i et band sammen med andre, så kan du tilmelde dig Quasar 2019 nu!

- Jelling Musikfestival opfordrer alle, som selv skaber musik til at tilmelde sig den 13. udgave af Quasar Live!!!

Quasar er et talent- og karriereudviklingsforløb, hvor kronjuvelen er Quasar Live konkurrencen i samarbejde med de regionale spillesteder. Her får 24 kunstnere lov til at optræde og dyste om 6 finalepladser og en koncert på årets Jelling Musikfestival. 

Uanset om du er sangskriver, spiller i et heavyband, producerer dine egne arrangementer på computeren eller laver iørefaldende popmusik, så kan Quasar være med til at hjælpe dig på vej.

"Vi forsøger med Quasar at skabe en ramme, hvori unge kunstnere kan få lov til at prøve deres materiale af på professionelle scener og samtidig blive en del af et fællesskab omkring musikken. Desuden giver vi også de unge musikere, chancen for at komme i kontakt med nogle af de positioner inden for musikbranchen, som man bare skal igennem hvis man vil slå igennem", siger projektleder for Quasar, Jacob Kromann-Gallop, og fortsætter. 

Nye tiltag i 2019

Quasar fik i 2018 støtte fra både Region Syddanmark, Trekantområdet, Vejle Kommune og Tuborgfondet, så der over en 3 årig periode kan udvikles nye tiltag og skabes samarbejde med andre aktører.

"Sidste år introducerede vi en mentorordning, hvor vores 6 finalebands kunne få sparring af en professionel musiker eller sangskriver. I år har vi også lavet aftaler med nogle agenter, management bureauer og pladeselskaber om at tage del i Quasar processen. Det betyder at alle tilmeldte bands kommer direkte i ørene på nogle af de personer, som sidder og signerer nye kunstnere til management- eller pladekontrakter. Vi tilbyder altså vores Quasar deltagere en genvej til en del af branchen, som er svær at komme udenom, hvis man skal slå igennem i dag", fortæller Jacob Kromann-Galllop. 

Talentudvikling på mange niveauer

Ud over involveringen af branchepersonerne, så kan Quasar også åbne op for endnu et tiltag, som er designet til at understøtte det musikalske vækstlag i Region Syddanmark. Når tilmeldingen til Quasar lukker d. 15. november, så bliver der udvalgt 24 kunstnere, som skal deltage i Quasar Live 2019. Men i år vælger vi også 4 kunstnere ud til at deltage i Quasar Boblerne. De 4 Quasar Boblerer finder vi blandt de kunstnere, som har tilmeldt sig, men som ikke kom med i Quasar Live 2019. De får tilknyttet en mentor, der løbende vil arbejde med kunstneren over det kommende år med henblik på at deltage i Quasar Live 2020. 

"Det er en del af Jelling Musikfestivals DNA at understøtte og hjælpe unge musikere i vores lokalområde. Vi skal jo være medvirkende til, at der bliver ved med at komme nye kunstnere til, så musikken udvikler sig, og vi hvert år får nogle nye bud på fremtidens store stjerner", siger festivaldirektør Lars "Charlie" Mortensen. "Og med Quasar boblerne er formålet for os, at hjælpen til vækstlaget ikke kun når ud til det øverste lag i pyramiden, men understøtter hele vejen ned igennem musikmiljøet", tilføjer Jacob Kromann-Gallop.

Desuden er samarbejdet med de Regionale Spillesteder også udvidet i 2019, så Quasar nu arrangerer koncerter, showcases eller workshops på Godset, Bygningen, Tøjhuset, Posten, Sønderborghus og Tobakken.

"Det betyder at uanset hvor man bor i Region Syddanmark, så er Quasar en mulighed for dig eller dit band, hvor du kan blive hørt, få kontakter, blive klogere og stå stærkere i arbejdet med din musik og karriere", siger Jacob Kromann-Gallop.

Tilmeldingen til Quasar Live er åben indtil d. 15. november. 

Tilmeld dig her:

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling