Rockildsjæl fra New York gæster Jelling

30. januar 2019

Den legendariske guitarist fra E-Street Band- Little Steven - gæster årets Jelling Musikfestival

Langt de fleste kender den bandanaklædte Little Steven som guitarist i Bruce Springsteen and the E-Street band, som han blev en del af i 1975. Little Steven er en markant del af liveshowet og har desuden været co-producer på nogle af Springsteens største plader som ’Born In The USA’ og ’The River’ og fandt angiveligt på guitarintroen i ’Born To Run’.
Men ved siden af arbejdet med Bruce Springsteen, har Little Steven - hvis borgerlige navn er Steve Van Zandt - også en solid karriere i eget navn. Nu gæster han for første gang Jelling Musikfestival sidste weekend i maj - og med sig bringer den amerikansk-italienske stjerne et 15 mand stort orkester, der vil give en tur rundt i Little Stevens imponerende, soul-rockede bagkatalog.

Little Steven begyndte karrieren som sangskriver for bandet Southside Johnny and the Asbury Dukes, der fik solid succes i USA med deres særlige ’Jersey Shore Sound’ som siden skulle blive bl.a. Springsteens varemærke. I 1982 udgav Little Steven and the Disciples of Soul debutpladen ’Men Without Women’, der blev udråbt som en af årets ti bedste plader af amerikanske TIME Magazine. Opfølgeren ’Voice of America’ gik ind som #55 på den officielle amerikanske salgsliste. Siden har Little Steven løbende udgivet musik, ofte med stærke politiske undertoner, som støttesangen og -albummet ’Sun City’, Little Steven udgav sammen med store stjerner som U2 og Bob Dylan mod Apartheid i Sydafrika. Blandt hans største hits kan nævnes ’Bitter Fruit’ og ’Lying On a Bed of Fire’.

I løbet af 00’erne stiftede mange bekendtskab med Steven Van Zandt gennem den ekstremt succesfulde HBO-serie The Soprano’s, hvor han spillede en af de bærende roller som den amerikanske-italienske mafioso, “Silvio Dante”. Succesen førte til den roste spin-off serie, Lilyhammer, hvor Little Steven spillede hovedrollen, som en amerikansk mafiaboss, der flytter til Lillehammer i Norge.

Derudover står Little Steven bag det det superpopulære amerikanske radioshow, “Little Steven’s Underground Garage”, han har etableret et pladeselskab og søsat et stort initiativ, der skal støtte undervisning i rockmusik på de amerikanske skoler. Og det er da også rockmusikken, der kommer til at være i absolut centrum, når det 15 mand store ensemble ’Little Steven and the Disciples of Soul’ optræder på Jelling Musikfestival.

”Jeg er old school. Jeg ved ikke, hvordan elektronikken virker. Rigtige mennesker spiller rigtige instrumenter. Det er det, der virker for mig” udtalte Little Steven til BT i 2017 i forbindelse med en koncert i Amager Bio, som BT gav fem stjerner med overskriften ”Overdådig hyldest til livsglæden” og Gaffa seks stjerner med ordene ”Mesterklasse i fuldfed soul”.

Jelling Musikfestival har tidligere offentliggjort Nephew, Christopher, Phlake, Minds Of 99, L.O.C., Jakob Dinesen m.fl.  og festivalen forventer at kunne løfte sløret for næste runde af navne i midten af februar.
Jelling Musikfestival finder sted i Kr. Himmelfart, fra 29.maj til 1. juni 2019.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling