Succesfuld fødselar gæster Jelling

11. december 2015

Kim Larsen, der blev fejret i hele Danmark, da han fyldte 70, optræder på Jelling Musikfestival i 2016.

I sidste uge kunne vi afsløre, at festivalen har fået fingrene i den legendariske konstellation Queen + Adam Lambert til festivalen i 2016. I dag er vi så klar med endnu et nyt navn, nemlig den uofficielle danske nationalskjald, Kim Larsen & Kjukken.

Propfyldt koncert og 70 års fødselsdag

Kim Larsen & Kjukken kommer til Jelling Musikfestival oven på et år, der på mange måder har stået i Kim Larsens tegn.

I august skabte Larsen overskrifter i hele landet, da han tiltrak så store menneskemængder til sin koncert på årets Skanderborg Festival, at arrangørerne måtte erkende, at de havde undervurderet hvor ekstremt populær Kim Larsen fortsat er.

I oktober stod det hele igen i Kim Larsens tegn, da han blev fejret i hele landet i anledningen af sin 70 års fødselsdag. De største sange fra 70’erne blev genudgivet, der blev afholdt tribute koncerter, personligheder som bl.a. Lars Løkke og Jakob Haugaard lavede særlige Kim Larsen hyldester - og medierne lovpriste Larsen og den store betydning, som hans musik har haft i danskernes tilværelse.

Så selvom Kim Larsen er fyldt 70, er hans popularitet ikke til at tage fejl af. Kim Larsen & Kjukkens koncert på den 28. udgave af festivalen vil blive en musikalsk rundtur i Kim Larsens store sang-katalog og vil dermed repræsentere sange fra den mere end 40 år lange karriere.

Kim Larsen dannede Kjukken for 20 år siden – i 1995 – i Odense, og har sammen med det fynske orkester utallige udgivelser og koncertturnéer bag sig. 9 album-udgivelser, 2 koncert-DVD’er samt et meget stort antal koncerter i Skandinavien, er det blevet til. Seneste udgivelse er fra november 2012, hvor albummet Du Glade Verden udkom.

Kjukken består i dag af Karsten Skovgaard (guitar), Jesper Haugaard (bas) og Jens Langhorn (trommer). Karsten Skovgaard har været Kim Larsens sideman siden opstarten af Kjukken i 1995 og Jesper Haugaard kom med i bandet i 2003. I 2015 afløste Jens Langhorn (tidl. Fielfraz) den hidtidige trommeslager Jesper Rosenqvist.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling