Danmarks største raptrio vender tilbage til Jelling

14. februar 2022

Suspekt vender tilbage til Jelling fredag d. 27. maj.

De tre selvudnævnte proletarer i Suspekt er et unikum i dansk musik. Bandet har rødder i hiphopsubgenren horrorcore, men er vokset op gennem betonen i Albertslund og sprunget ud i fuldt flor som nationalt folkeeje. Danmark er blevet Suspekt.

Raptrioens hits pendulerer mellem knivskarp socialrealisme på f.eks. ’Proletar’ og ’Danmark’ (feat. Folkeklubben) og et voyeuristisk indblik i sovekammerets største tabuer på numre som ’Gonzo’, ’POPO (Lad Mig Se Den Igen)’, ’Vil Du Med…’ og gennembrudshittet ’Kinky Fætter’. Emil ’Orgi-E’ Simonsen og Andreas ’Bai-D’ Duelunds lyrik er kontant, pikant og beskidt, men funderet i en rød tråd af kærlighed – som publikum også får at føle, når Suspekt spiller live.

På 2020-albummet ’Sindssyge Ting’ er dj Rune Rasks produktion rundere og varmere, og svøber sig som et ultrablødt silkelag ovenpå teksternes nådesløse kæberaslere. Samarbejder med så væsensforskellige kunstnere som Anne Linnet, Tina Dickow og Lukas Graham understreger både trioens vilde spændvidde og at Danmark i sandhed er blevet Suspekt. Uanset hvor i det imponerende bagkatalog, du dykker ned, er den grænsesøgende energi imidlertid stadig intakt.

Fandenivoldskheden opleves bedst, når Suspekt går på scenen og udfolder en vanvidsfest af dimensioner med romerlys, flammekastere, gasblus – og måske en sort Mercedes Benz med et v-cylinderlignende fadølsanlæg som motor.

Med intelligente tekster på en lummer klangbund har Suspekt skabt et univers, som er uden sidestykke i dansk rap. Samtidig har kombinationen rykket den danske musikscene i en mindre tilknappet, mere aftabuiseret retning, der har banet vejen for en ny generation af rappere.

Publikum kan forvente at blive oversvømmet af energi, intensitet og kærlighed, når Jelling fredag d. 27. maj 2022 igen bliver Suspekt.

 

🔥FIND dine billetter her🔥

 

Duran Duran, The Minds of 99 og mange, mange flere er allerede offentliggjort. Dyk ned i det foreløbige lineup.

 

Få nyhederne først! Tilmeld dig vores nyhedsbrev her:



 

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling