The Minds of 99 åbner festivalsommeren i Jelling

26. januar 2022

Danmarks lige nu største band The Minds of 99 indtager Jelling Musikfestival med deres sublime liveshow. 🤯

Alle skuffer over tid. Men The Minds of 99s profetiske mantra gælder ikke orkesteret selv. Siden gennembruddet i 2014 er det kun gået én vej for barndomsvennerne fra Frederiksberg, der gæstede Jelling i 2015, 2016, 2018 og senest i 2019, hvor de efterlod en hel festivalplads i kollektiv ekstase

Med en musikalsk spændvidde, der favner postpunk og popballader, har bandet for længst cementeret deres himmelstræbende ambitioner og evner. Deres første tre albums kastede hits som ’Det Er Knud Som Er Død’, ’Hurtige Hænder’, ’Stjerner på Himlen’, ’Solkongen’ og ’Ung Kniv’ af sig, som alle har status af uofficielle nationalhymner. Samme status venter for bl.a. ’Som Fluer’, ’Big City, Bright Lights’ og ’Under Din Sne’ fra deres spritnye, fjerde album ’Infinity Action’.

På den anmelderroste nye plade, der strøg ind på albumchartens førsteplads, tilføjer bandet endnu flere nuancer til paletten og inkorporerer bl.a. elementer af trance på ’En Stemme’ og rene engelske tekster på f.eks. ’1, 2, 3, 4’. Meget få bands i Danmark – og sågar på verdensplan – har formået at skabe et lige så eksperimenterende og mangefacetteret musikalsk univers som The Minds of 99.

I september 2021 blev The Minds of 99 symbolet på genåbningen af Danmark, da bandet optrådte foran godt 55.000 publikummer i Parken. I april indleder de en stort set udsolgt arenatour med ni stop rundt om i landet.

Intet kan derfor være mere oplagt, end at The Minds of 99 onsdag d. 25. maj indtager Store Scene i Jelling – og dermed sparker festivalsommeren i gang igen. Koncerten bliver første gang siden 2019, at The Minds of 99 spiller på en festivalscene og udgør én af bandets kun fire festivalkoncerter i år.

”I øjeblikket kan intet band samle Danmark på tværs af geografi, generationer og klasseskel som The Minds of 99,” siger festivalleder og booker Lars Charlie Mortensen, og fortsætter:

”Efter tre legendariske koncerter på Jelling Musikfestival er vi mere stolte end nogensinde før over at kunne præsentere Minds endnu engang. Vi er ikke et øjeblik i tvivl om, at koncerten bliver intet mindre end enestående – ikke alene for publikummet i Jelling, men for hele den danske festivalsommer i 2022, som The Minds of 99 åbner 25. maj.”

Billetter til festivalen er i salg nu.

Vil du holde dig opdateret om nye offentliggørelser, billetsalget og festivalens mange tilbud? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her:

 



FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling