Tyktflydende groove gav finaleplads

7. marts 2017

Fredag aften gav fem regionale bands spændende og oplevelsesværdige minikoncerter på spillestedet Bygningen i Vejle, da de deltog i den første indledende runde af musikkonkurrencen Quasar.

 

Stilarterne spændte lige fra funk, velspundet folk til energisk rock, og de originale kompositioner blev leveret med medrivende indlevelse, hvilket tyder godt for regionens musikliv fremadrettet.

Det er Jelling Musikfestival, der står bag Quasar, og i år er det 11. gang, at regionens rytmiske musikere har muligheden for at teste talentet og høste værdifuld erfaring på deres færd mod den musikalske stjernehimmel.

Denne aften var der en enkelt finaleplads på spil, og den gav dommerpanelet til Submarino fra Middelfart, der oven i købet optrådte uden to af bandets faste medlemmer. Derfor optrådte bandet som trio, men gav publikum en fantastisk smagsprøve på tæt samspil med et herligt, svingende groove og en charmerende sanger med en interessant stemme.

Kvartetten Inverted Love fra Vejle modtog et wildcard takket være en kontant og energiladet guitarrock, og det unge band har dermed stadig chancen for en plads i finalen. Det afgøres, når alle fire indledende runder er afviklet i løbet af den næste måned.

”Det har igen i år været en positiv fornøjelse at opleve de talentfulde bands udfolde sig på scenerne. Det er livsbekræftende at møde den store lyst til at spille og optræde med originale kompositioner, og det er netop formålet med Quasar, at regionens rytmiske musikere får mulighed for at udfolde talentet og blive dygtigere”, fortæller initiativtager Lars ”Charlie” Mortensen, der som direktør for Jelling Musikfestival har fulgt musikscenen på nærmeste hold.

”I år har vi oplevet et endnu bredere udsnit af den rytmiske musikscene i Quasar konkurrencen, og jeg synes det ser rigtigt lyst ud, når så mange udtrykker sig gennem musik og samspil, både til glæde for sig selv og for publikum” siger Charlie, der tog initiativet til Quasar for 11 år siden.

Den anden indledende runde afvikles fredag den 17. marts på spillestedet Månen i Haderslev, hvor seks bands kommer på scenen.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling