Værket og Jelling Musikfestival skaber Ravage for fremtidens kulturskabere

14. april 2023

Det nye iværksætterforløb Ravage skal klæde unge på til at forme fremtidens event- og kulturscene i Region Syddanmark.

 

Jelling Musikfestival og Ungekulturhuset Værket vil sammen gøre en indsats for talentudviklingen af kulturskabere i Vejle Kommune og Region Syddanmark. Derfor søsættes iværksætter-uddannelsesforløbet Ravage, der er målrettet unge med en drøm om at forme fremtidens eventlandskab og levende kulturmiljøer. 

Projektet vokser ud af en uddeling af det overskud, som gæsterne på Jelling Musikfestival 2022 skabte. Og med både festivalen og Ungekulturhuset Værket som kulturelle omdrejningspunkter, er visionen at Ravage både skal klække fremtidens kulturmagere og undervejs i uddannelsesforløbet sætte strøm til kulturlivet i Vejle og omegn.

”Vi vil skabe et uddannelsesforløb for unge som har drivkraft og lyst og mod til at skabe events, rammer, happenings, osv. for andre unge. Det kan være med til styrke community-følelsen og skabe et kulturelt, kreativt mekka for unge omkring Ungekulturhuset Værket, der kan udvikle den gamle vandværksbygning, som spillested, kulturhus og uddannelsesfacilitet,” siger Kasper Brinck, der er ungekulturkonsulent og daglig leder i Værket.

”I festivalens talentprogram Quasar har vi fokus på dem, der står på scenerne. Med Ravage indgår vi et samarbejde for at hjælpe dem rundt om scenerne på vej. Der er brug for lige så mange talenter til at udvikle og nytænke rammerne omkring events, og det skal Ravage sætte strøm til,” udtaler Jacob Kromann, projektleder for Quasar.

På hjemmesiden ravage.nu kan interesserede unge mellem 15 og 30 år tilmelde sig nu og frem til 8. maj.

Roskilde, Hamborg og Jelling som klasselokale

Forløbet starter på Jelling Musikfestival 2023, hvor de unge tilmeldte bliver indført i, hvordan en større musikbegivenhed hænger sammen og bliver til.

I løbet af et år får de unge undervisning, workshops, konkrete opgaver og studieture til Hamborg og Roskilde og skal løbende lave projekter og events – store, som små – med hjemmebane i Ungehuset.

Projektet slutter med et brag på Jelling Musikfestival 2024, hvor gruppen får et helt område, de selv skal udvikle, iscenesætte, skabe og afvikle.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling