Spiller på Tribunen søndag D. 28. maj kl 12:50

Svaneborg Kardyb

Svaneborg Kardyb er Nikolaj Svaneborg på Wurlitzer, Juno, klaver og Jonas Kardyb på trommer, og percussion. Tilsammen udgør de en prisvindende duo fra Danmark, der trækker på inspirationskilder som Nils Frahm, Esbjörn Svensson og Jan Johansson’s mesterværk Jazz På Svensk. Deres musik er en udsøgt og frydefuld sammensmeltning af smukke melodier, delikat minimalisme, catchy grooves og subtile elektroniske vibes, nordisk atmosfære og organisk sammenspil – alt sammen understreget af en uforbeholden lyst til at spille sammen.

Svaneborg Kardyb udspringer fra Aalborg i Nordjylland, hvor de første gang mødtes i 2013, og hvor de allerede dengang diskuterede idéen om at starte en duo. Seks år skulle der dog gå før projektet blev realiseret.

Duoen udgav i efteråret 2022 sit tredje album ’Over Tage’ som samtidig markerer deres debutudgivelse hos Gondwana Records; et pladeselskab, der ligesom Svaneborg Kardyb forsøger at udforske det uudforskede rum imellem genrer. Den opdagelsesrejse tager duoen Jellings nysgerrige ører med på.

Som optakt til udgivelsen spillede Svaneborg Kardyb desuden en Tiny Desk Session hos den amerikanske nationale radio NPR, som den kun 4. danske artist nogensinde; en session der i dag har over en halv million afspilninger.

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling