De første seks navne er klar til Jelling Musikfestival 2023

23. november 2022

En stærk pulje af toneangivende danske artister udgør de seks første navne på JMF23-plakaten.

En god blanding af garvede danske publikumsfavoritter og fremtidens musikalske håb udgør de første navne på plakaten til Jelling Musikfestival. Byd velkommen til Nik & Jay, Medina, TV-2, Swan Lee, Lamin og PRISMA.

Nik & Jay er de største. I godt 20 år har Nik & Jay med deres utrættelige energi, varme vibes og fantastiske sceneshow bevaret en helt særlig plads i danskernes hjerter. Drengene har mærket efter, hjertet har talt og tiden er inde til at gøre noget af det de gør allerbedst: At stå på de store scener og drysse tryllestøv ud over det trofaste publikum. I 2023 rammer Nik & Jay endelig landets festivaler igen for første gang i snart fire år – og Jelling er første stop på rejsen. Alting bliver magisk, når Nik & Jay for tiende gang indtager Jelling Musikfestivals største scene.

Medina er tilbage, stærkere end nogensinde. Siden Medina bragede ind på den danske popstjernehimmel med gennembrudsalbummet ’Velkommen til Medina’ i 2009, er hendes kæmpehits, som ’Kun For Mig’, ’For Altid’, ’Ensom’ og ’Kl 10’, blevet en del af folkesjælen. Senest har singlen ’Som Stjernerne’ ligget i høj rotation på de danske airplaylister. Med et stærkt, åbenhjertigt, show og et velspillende band i ryggen tager Medina Jelling Musikfestival hele vejen gennem det imponerende sangkatalog.

I over 40 år har TV-2 sat ord og lyd til samtiden, kærligheden og hverdagen med underliggende (selv)ironisk bid. I 2023 bliver Danmarks lykkeligste orkester nok engang omdrejningspunktet for helt store følelser, festen og fællesskabet, når deres endeløse liste af hits, som ’Lanternen’, ’Kys Det Nu’, ’Der Går Min Klasselærer’ og ’De Første Kærester På Månen’ samler generationerne i Jelling. TV-2 gæstede første gang Jelling Musikfestival i 1994, og stiller stadig med samme besætning som dengang – og stadig med samme træfsikkerhed.

Et af 00’ernes mest betydningsfulde danske indie-rockbands genopstår. Swan Lee bragede i 2001 ind i danskernes hjerter med den anmelderroste debut ’Enter’ og Bond-hymnen ’Tomorrow Never Dies’, der vidnede om et dansk navn, der turde drømme stort. Det selvbetitlede andet album gik direkte ind som nr. 1 på hitlisten i 2004 sammen med singlen ’I Don’t Mind’, der fik følgeskab af kæmpehits som ’Love Will Keep You Warm’ og ’What Is Love?’. Trioen medbringer både deres elskede bagkatalog og materiale fra et kommende album, når de indtager Jelling Musikfestival 19 år efter deres seneste besøg. De fløj deres helt egne veje i dansk rock – nu flyver Swan Lee på ny.

Med et lyrisk univers, der balancerer attitude med eftertænksomhed, har Lamin indskrevet sig som et brandvarmt navn på rapscenens nye bølge. Siden debutalbummet ’Hva ved de om Lams’ fra 2021 har rapperen både udgivet en ep og albummet ’Kronisk Skeptisk’, der tilsammen har stablet millioner af streams og udløst priser til P3 Guld og DMA. Med kæmpehits som ’Gode Dage, Gode Drinks’, ’Window’ og ’Æstetisk’ og samarbejder med Kesi, ICEKIID og Artigeardit er Lamins første koncert på Jelling dømt til at blive et kæmpe brag.

Søsterduoen PRISMA brød igennem med 2021 med numrene ’I Never Wanted To Meet You’, ’Villains of The Night’ og ’Seven Greedy Girls’, der blev årets mest spillede sang på P6 Beat. Siden er det kun gået én vej for Sirid og Frida Møl Kristensen, der med sine støjende guitarer, skarpe produktioner og sfæriske vokalharmonier vækker en utæmmet rock-energi – ikke mindst, når de optræder live. Med singleforløberne ’Drive’ og ’Bangs’ bygger duoen op mod et debutalbum og en fænomenal festivalsommer, der bringer dem til Jelling. For nylig modtog PRISMA en DMA som Årets Nye Live-navn, der med al tydelighed slår fast, at du ikke må misse PRISMA på en scene.

Billetsalget til Jelling Musikfestival åbner 1. december kl. 0.00 – spar 500 kr. på partoutbilletten

 

JMF24 STARTER OM

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling