De allersidste navne: Tak Rocks Udvalgte, Campscenen og meget andet

4. maj 2023

Jelling Musikfestival kommer i år til at summe af koncerter, talks og dansefester overalt på pladsen. Få overblikket over alle de særlige oplevelser her.

Med blot 20 dage til Jelling Musikfestival er vi klar med de allersidste offentliggørelser. 

SortHandsk fuldender Led Lørdag

Lørdag d. 27. maj sætter vi fuldt, flammende fokus på rocken i Alfreds. Nu er lineuppet til Led Lørdag endeligt på plads takket være Tak Rock, som ved hjælp af over 600 indstillinger fra rockfans og festivalgæster har håndplukket det sidste navn. Rapmetal-gruppen SortHandsk indskriver sig blandt The Sandmen, Kellermensch, Bersærk, Keen on Queen og Rage Again. 

SortHandsk bøjer og genrenedbryder rock, hiphop og hård metal i en blanding, vi alt for sjældent har set i Danmark. Det hårdtslående udtryk er bundet op omkring rapperen Marwans skarpe flow og grænsesøgende lyrik, der tordner mod vores indre fascist. Tidligere har SortHandsk imponeret på Copenhell og Smukfest.

Campscenen præsenterer imponerende lineup

Festivalens nyeste scene Campscenen byder i år på et enestående program af 16 artister, der repræsenterer vidt forskellige grene af det danske vækstlag. Glæd jer til:

Den unge jazzscene er takket være fra Jazz i Trekanten utroligt stærkt repræsenteret i lineuppet:

Derudover byder Campscenen også på en daglig morgensamling med Brandbjerg Højskole, et indre pusterum i form af live-meditation m. Kristian Humaidan (tidl. UFO Yepha) fra SoundWheel og en quiz om danskernes sexliv.

I år bliver Campscenen bestyret af et hold unge fra forskellige ender af landet, der har det til fælles, at de brænder for at skabe kultur – hvad enten det er programlægning, eventafvikling eller teknik. Holdet er sat med afsæt i talentplatformen Quasar og i samarbejde med spillestedet Walthers i Skanderborg.  

Programmet myldrer med skæve oplevelser

Trofaste festivalgæster vil kende Rust, som i årevis har banket en fest op i alle afkroge af festivalpladsen. I begyndelsen spillede Rust ”hemmelige koncerter” i den hedengangne Radio Bar, og i år vender bandet tilbage til rødderne, og giver en helt særlig pop up-koncert i Gin & Rom-bar fredag kl. 15.25.

Årets festival byder også på en kunstvæg, hvor tre billedkunstnere med vidt forskellige baggrunde indbyder til en kunstpause med værker, der hver især italesætter mental trivsel og hvordan, vi som enkeltpersoner og fællesskab har det godt.

Sidst, men ikke mindst, løfter festivalens leder fra 1989 til 2022 Lars Charlie Mortensen sløret for sin nye bog fredag d. 26. maj på Søpavillonen. Med sig har han journalist og radiovært Jesper Nyborg, som guider publikum igennem bogens røverhistorier og vidnesbyrd fra én af festivalbranchens sidste af sin art. 

Du kan finde de nye tilføjelser i vores app under Oplevelser.

JMF24 STARTER OM

FESTEN ER ALLEREDE IGANG – VÆR MED!

|

Find os her

Jelling Musikfestival

 

 Kontor/post
Byens Hus, Møllegade 10, 1.sal 
DK-7300 Jelling

 Festivalplads
Mølvangvej 66B 
DK-7300  Jelling